Tell Me Why od tvůrců Life is Strange je opět rozdáván zdarma. Akce zahrnuje Xbox i Steam
i Zdroj: Don’t Nod / Microsoft
Tell Me Why Novinka Tell Me Why od tvůrců Life is Strange je opět rozdáván zdarma. Akce zahrnuje Xbox i Steam

Tell Me Why od tvůrců Life is Strange je opět rozdáván zdarma. Akce zahrnuje Xbox i Steam

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

3. 6. 2023 07:50

V rámci oslav současného Měsíce hrdosti LGBT+ komunity (známého jako LGBT Pride Month) Microsoft opětovně rozdává mysteriózní adventuru Tell Me Why od vývojářského studia Don't Nod. Fanoušci si mohou vzpomenout, že to není poprvé. Podobně se Dontnod i Microsoft zachoval již během června v letech 2021 a 2022, kdy byl titul dostupný zdarma, jako je tomu nyní. Titul je dostupný za nulovou cenu na Xboxu i na PC, přičemž stejně jako dříve i nyní si jej můžete ponechat i po konci celé akce.

Reklama

  • Tell Me Why je během června znovu rozdáváno kompletně zdarma
  • Akce na podporu LGBT+ komunit trvá celý měsíc a už je aktivní na Xboxu i Steamu

Stejně jako v předchozích letech skupina vývojářů z Don't Nodu pokorně žádá, abyste peníze, které byste jinak utratili za Tell Me Why, věnovali na charitativní účely spojené s LGBT+. Letos konkrétně vyzývá k podpoře tvůrců trans obsahu, charitativních organizací zaměřených na trans osoby a obecně trans osob v nouzi. Hru si zase můžete podle jejich slov zdarma pořídit v digitální podobě a navždy si ji ponechat na již řečeném Xboxu a Steam. Pokud máte předplatné, můžete také využít toho, že byla již dříve zahrnuta i do služby Xbox Game Pass.

Kromě rozdávání hry studio také přineslo další novinky. Hru nově zpřístupnilo dalším hráčům, neboť Tell Me Why je nyní k dispozici také v Singapuru i na Ukrajině, tj. v zemích, kde některé zákony proti LGBTQ bránily vydání hry, která se tímto tématem zabývá.

Ačkoli je to už při prvním pohledu na hru zřejmé, na konec můžeme také dodat, že filmově laděné Tell Me Why je víc než na vlastním hraní založena na příběhu. Hra staví na hratelnosti Life is Strange (což je předchozí tvorba autorů), kdy v rámci tří epizod sleduje dva odcizené sourozence – Aly a Tylera – kteří se po smrti matky setkávají a využívají své telepatie, aby rozpletli událost ze svého dětství. Pokud se vám líbila minulá práce vývojářů z Don't Nodu, můžete se spolehnout na to, že tato hra – jakkoli menší v rozsahu – má takřka vše, co byste mohli očekávat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama