studio-blitz-games-po-23-letech-zavira
Novinka Studio Blitz Games po 23 letech zavírá

Studio Blitz Games po 23 letech zavírá

Marek Švrkala

Marek Švrkala

12. 9. 2013 11:50 1
Reklama

Britská společnost Blitz Games Studios po 23 letech kvůli finančním problémům končí v herním byznysu. Studio založené v roce 1990, které mělo několik různých divizí, bylo známé především díky sérii Dizzy a vytváření titulů založených na televizních a filmových značkách. V posledních letech pak přichystalo několik her pro Kinect, chytré telefony nebo plošinovku Epic Mickey 2: The Power of Two.

„Zvládli jsme nespočet bouří v posledních dvou desetiletích, které vedly k odchodu mnoha našich přátel a kolegů v herním průmyslu, ovšem problémy, jimž jsme museli čelit v posledním roce, jsou něco, co jsme dosud nezažili,“ přiznal v tiskovém prohlášení šéf společnosti Philip Oliver, kterého si spolu s jeho bratrem můžete pamatovat třeba z loňské neúspěšné kampaně projektu Dizzy Returns.

„Nezdary s klienty, celosvětová ekonomická krize a více než přiměřený podíl smůly, to všechno přispělo k tomu, že už nejsme schopni dále fungovat,“ doplnil Oliver a upřesnil, že o práci přijde asi 125 zaměstnanců z celkových propuštěných 175. Kolem 50 jich pak získá místo v nově založeném týmu, který bude pokračovat v práci na dvou finančně soběstačných projektech. Informace o vzniku nového studia tvůrci brzy zveřejní.

O další propuštěné vývojáře se už zajímá oxfordský tým Rebellion, jemuž se daří díky úspěšné sérii Sniper Elite a její zombie odbočce Nazi Zombie Army.

Studio Blitz Games po 23 letech zavírá
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama