Starší multiplayerová střílečka s mechy Hawken ožívá jako příběhový Hawken Reborn
i Zdroj: 505 Games
Hawken Novinka Starší multiplayerová střílečka s mechy Hawken ožívá jako příběhový Hawken Reborn

Starší multiplayerová střílečka s mechy Hawken ožívá jako příběhový Hawken Reborn

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

16. 5. 2023 09:45

Fanoušci free-to-play a multiplayerových titulů si možná ještě vzpomenou na souboje mechů v bezplatné akci Hawken. Ta se ve své době těšila oblibě fanoušků a je stále dostupná na konzolích, počítačoví hráči ale přišli o servery už před pěti lety. Nyní se schyluje k návratu. Vydavatelství 505 Games oznámilo vývoj nové, singleplayerové verze s názvem Hawken Reborn.

Reklama

  • Hawken se vrací jako singleplayerový Hawken Reborn
  • V předběžném přístupu vyjde zítra

I v tomto případě půjde o free-to-play hru a i v tomto případě autoři sází na předběžný přístup. Ostatně by hra měla vyjít už 17. května. Podle autorů je projekt ve skutečně rané fázi vývoje. Nabídne zatím šest příběhových misí, jednu mapu a omezené množství zbraní a vybavení pro bojové roboty. S předběžným přístupem se počítá po dobu dalších zhruba 18 měsíců, kdy autoři doladí základy a samozřejmě plánují dodávat velké množství rozšiřujícího obsahu.

Původní Hawken byl také dlouho přístupný v programu early access. Poprvé se k němu hráči dostali už v roce 2012, přístup trval dva roky a postupně se vývoj komplikoval. K znovuvydání na konzolích došlo v červenci roku 2016, už o rok později ale bylo jasné, že se budou definitivně uzavírat servery na počítačích. Oddaná komunita fanoušků Hawakening nicméně v roce 2020 obnovila alespoň možnost hrát s počítačem ovládanými protivníky v rámci offline režimu.

Hawken Reborn je poměrně unikátní případ dříve multiplayerové hry, která zkusí štěstí v singleplayeru. Uvidíme, jak se mu bude dařit.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama