První dva díly Forza Horizon přijdou o svůj multiplayer. Změna se dotkne i crossoveru s Rychle a zběsile
i Zdroj: Turn 10
Forza Horizon 2 Novinka První dva díly Forza Horizon přijdou o svůj multiplayer. Změna se dotkne i crossoveru s Rychle a zběsile

První dva díly Forza Horizon přijdou o svůj multiplayer. Změna se dotkne i crossoveru s Rychle a zběsile

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

24. 6. 2023 08:20

Vývojářské studio Turn 10 oznámilo konec podpory multiplayerové části dvou nejstarších dílů Forza Horizon. Konec podpory nastane 22. srpna tohoto roku a bude zahrnovat díly Forza Horizon 1 a Forza Horizon 2. Změna se projeví tím, že hry zůstanou jejich majitelům v singleplayeru hratelné i dostupné ke stažení, ale v online části již ne. Online části budou totiž kompletně vypnuty, což zahrnuje jak servery, matchmaking, tak i celkové žebříčky s porovnáním hráčů.

Reklama

  • První dva díly série Forza Horizon budou mít od 22. srpna funkční jen singleplayer část svého obsahu
  • Studio Turn 10 to oznámilo vzhledem ke stáří a počtu hráčů obou her

Turn 10 uvádí, že se k aktuálnímu kroku rozhodlo ubrat ze 2 důvodů, které sice ještě nespojilo s novými díly, ale je zřejmé, že časem dopadnou i na ně – jedná se o stáří a počet hráčů. Oba argumenty jsou tu poměrně logické, neboť ze sebe vychází jako vzájemně související nádoby. Prvním z nich je to, že první a druhý díl je touto dobou už 11 let a 9 let starý; a druhým to, že jejich hráči za roky prostě nezůstali u těchto her a odebrali se postupem času k novějším dílům Forza Horizon. 

Za zmínku stojí i to, že právě oba zmíněné díly byly už už v minulosti limitované i po stránce prodeje. První dvě hry nebyly totiž kvůli vypršení licencí už oficiálně prodávané od roku 2018, takže jediní, kdo si je mohl zahrát byla jen omezená skupina hráčů, která je již měla. Jediným rozdílem je tak to, co si tito hráči dál zahrají: Z her totiž vedle spojování hráčů zmizí celkem oblíbené procházení a stahování obsahu vytvořeného uživateli, což zahrnuje i livreje a vinyly nebo tuningová nastavení a fotografie. 

Pokud jde o samotnou Forza Horizon 2, je třeba také dodat, že ukončení služeb nezahrne pouze ni, ale dle vývojářů i jednoho jejího potomka. Vypnutí serverů se zde totiž neprojeví jen u Forza Horizon 2 pro Xbox 360 a Xbox One, ale rovněž u Forza Horizon 2 Presents Fast & Furious, jež vyšlo samostatně v roce 2015. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama