Konec jedné éry. Valve ukončuje podporu CS GO
i Zdroj: Valve
Counter-Strike: Global Offensive Novinka Konec jedné éry. Valve ukončuje podporu CS GO

Konec jedné éry. Valve ukončuje podporu CS GO

Dominik Tománek

Dominik Tománek

25. 12. 2023 14:30

CS GO a její nástupce CS2 spolu dosud harmonicky koexistovaly, ale brzy tomu bude jinak. Valve se totiž chystá od příštího roku ukončit podporu CS GO.

Reklama

  • Po více než deseti letech ukončuje Valce oficiální podporu CS GO
  • Hra stále bude hratelná, ale v omezené podobě 

Od vydání CS GO už uběhlo více než 10 let. Hra si udržela bezkonkurenční pozici nejoblíbenější střílečky v e-sportu, ale i mimo něj. V průběhu let však fanoušky stále více frustrovaly některé přetrvávající problémy, mezi nimiž stojí za zmínku absence 128 tick serverů, které hráčům výrazně snižují zážitek ze hry. Uvedení CS2 přineslo kompletní přepracování, které se pyšní vylepšenou grafikou, zdokonalenými mechanikami a především zavedením dokonalejší serverové architektury, která vyřešila několik problémů, jež dlouho trápily 64 tick servery. Navzdory tomu se však hra setkává s kritkou od komunity hráčů. V důsledku toho se počty hráčů v Counter Strike 2 snižují a značná část hráčů se vrací k původní verzi CS GO. Teď to však vypadá, že mají utrum. 

Counter Strike ztrácí hráče. Jde o zatím největší propad od vydaní CS GO
i Zdroj: Valve

Counter Strike ztrácí hráče. Jde o zatím největší propad od vydaní CS GO

Společnost Valve v září nečekaně vydala Counter Strike 2. Náhlá výměna původního CS GO se ale nesetkala s přílišnou podporou…

1. 11. 2023 19:15
5

Na oficiálních stránkách podpory Valve nastínila budoucnost hry CS GO a oznámila, že od ledna ukončí její oficiální podporu. CS GO sice zůstane přístupná, společnost však upozorňuje, že některé funkce, zejména ty, které jsou spojeny s připojením k síti hry (zejména inventář), nemusí fungovat správně. To znamená, že ačkoli hráči měli možnost přesunout své herní inventáře z CS:GO do CS2, opačná možnost pravděpodobně nebude v budoucnu možná. Kromě těchto informací Valve rozsah potenciálních změn nespecifikuje. Legacy verzi CS GO bodou moct hrát hráči, kteří nemají dostatečný hardware na CS2. 

„Pokud Váš hardware neumožňuje hraní hry Counter-Strike 2, můžete využít klasické verze hry CS:GO. Tato verze přestane být oficiálně podporována 1. ledna 2024, píšou Valve v oficiální prohlášení.“

Nemusí to nutně znamenat úplný konec hry, protože hráči se stále mohou zapojit do hraní bez oficiálního matchmakingu, podobně jako tomu bylo ve hře Counter-Strike Source. Nicméně tato změna symbolizuje konec jedné éry a znamená významný zlom v odkazu hry, která definovala celou generaci kompetitivních stříleček.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama