Hráči na PS3 konečně “dohráli” MGS V
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hráči na PS3 konečně “dohráli” MGS V

Hráči na PS3 konečně “dohráli” MGS V

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

29. 7. 2020 09:30 4
Reklama

Metal Gear Solid V: Phantom Pain po pěti letech od vydání konečně odhalil hráčům své poslední tajemství. Tedy poprvé regulérně. Už před léty totiž hráči přišli na to, že ve hře existuje “pravý” konec, kterého lze dosáhnout pouze globálním nukleráním odzbrojením. A komunita na PS3 jej konečně dosáhla.

Pro dosáhnutí tohoto konce a spuštění speciální cutscény bylo nutné, aby se všichni hráči na dané platformě dobrovolně vzdali svých jaderných hlavic, případně zničili ty, které se ve světě stále vyskytovaly. A nešlo o nijak jednoduchý úkon, samotné vytváření bomb totiž přinášelo hráčům užitek a bylo velmi jednoduché.

Za výsledkem dle všeho stojí skupina hráčů, která systematicky odjišťovala a ničila bomby zbývající na mateřských základnách jiných hráčů.

Jedno z videí, které památný moment zmapovalo, nese časovou značku 27. července. Zřejmě právě tehdy došlo společnými silami hráčů k poklesu na úplnou nulu. V současnosti je ale, dle statistiky webu MGS V Nuke wathcher, na platformě PS3 44 bomb, hráči se tedy k jejich výrobě vrátili. Pro zajímavost, na PC jich mezi hráči leží více než 19 000, na PS4 se číslo zatím zastavilo na 2491. Platformy Xbox One a Xbox 360 statistiky nemapují.

Zmíněnou cutscénu nevidíme poprvé. V roce 2018 se vlivem systémové chyby přehrála i hráčům na PC. Právě tehdy komunita zjistila, že podobný prvek ve hře vůbec existuje, za opačných okolností bychom mohli být dnes velmi (příjemně) překvapeni.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama