Daedalic Entertainment po nepovedeném Glumovi zřejmě pracují na další hře ze světa Pána prstenů. Bude ji podporovat německé ministerstvo
i Zdroj: Daedalic Entertainment
Byznys The Lord of the Rings: Gollum Novinka Daedalic Entertainment po nepovedeném Glumovi zřejmě pracují na další hře ze světa Pána prstenů. Bude ji podporovat německé ministerstvo

Daedalic Entertainment po nepovedeném Glumovi zřejmě pracují na další hře ze světa Pána prstenů. Bude ji podporovat německé ministerstvo

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

26. 5. 2023 19:22

Německé studio Daedalic Entertainment se v současnosti srovnává s neúspěšným vydáním akční adventury The Lord of the Rings: Gollum, která se rychle stala nejhůře hodnocenou hrou letošního roku. Do světa Pána prstenů se ale zřejmě velmi brzy vrátí s dalším podobným titulem. Podle zjištění německého magazínu Gameswirtschaft totiž čerpá dotace na další takový projekt.

Reklama

  • Německé ministerstvo ekonomie financuje vývoj další hry ze světa Pána prstenů od Daedalic Entertainment
  • Má vyjít příští rok a popis zní podobně tomu, co nabízí špatně přijatý Gollum

Německý web zveřejnil (upozornil na to uživatel u/Com_Raven na Redditu) poměrně ostrou kritiku současného stavu německého herního průmyslu, ve kterém hodnotí, ve jaké situaci se v současnosti místní studia nacházejí. To je sice zajímavé, nicméně pro českého hráče nepříliš důležité. Dobrým poznatkem je ale to, že německé ministerstvo ekonomie a klimatu podpoří dotací další projekt s velmi podobným popisem. 

Projekt nese název It’s magic a doprovází jej slova: “Společnost Daedalic pracuje na novém projektu, který hráče přenese do bohatého světa plného mýtických bytostí a magie. Vypráví příběh z pohledu postavy, který jsme ještě neměli možnost poznat. Hráč objevuje zcela nové oblasti a v rámci své role a svých schopností ovlivňuje dění ve světě. Svým způsobem se snaží ovlivnit běh věcí a změnit osud světa. Tento projekt je určen zapáleným fanouškům žánrů fantasy příběhů a 3D akčních adventur po celém světě.”

The Lord of the Rings - Gollum je podle recenzí nejhorší hra letošního roku. Trumfl i Redfall nebo Crime Boss
i Zdroj: Daedalic Entertainment

The Lord of the Rings - Gollum je podle recenzí nejhorší hra letošního roku. Trumfl i Redfall nebo Crime Boss

Dnes dopoledne začaly vycházet první recenze očekávané stealth adventury ze světa Pána prstenů The Lord of the Rings -…

25. 5. 2023 16:46

To je v podstatě označení, které by mohl nést i Gollum. Hra by měla vyjít v roce 2024 a ministerstvo na něj přispěje částkou 2,03 milionu eur (v přepočtu zhruba 48 miliony korun). Zřejmě tedy má vyprávět další příběh jedné z vedlejších postav knižní ságy.

Gameswirtschaft upozorňuje na to, že od roku 2019 dostalo vyšší dotaci pouze pět německých her, čtyři z nich pochází od Embracer Group. Magazín připomíná, že úspěch veřejně financovaných her je naprosto klíčový pro renomé herního průmyslu v Německu. Pokud budou z daní financované projekty dopadat stejně jako Gollum, nejde o dobrou vizitku a průmysl se navíc stále potýká s ekonomickou krizí i následky koronavirové pandemie.

I proto je pro německé autory alarmující obrovský propad holdingu Embracer, který po ztroskotání plánovaného a blíže nespecifikovaného dvoumiliardového partnerství ztratil 40 procent hodnoty na akciovém trhu. Ten sice pochází ze Švédska, vlastní ale řadu významných německých studií. Daedalic Entertainment nicméně vlastní francouzský Nacon.

Uvidíme, zda k vývoji další hry skutečně dojde, nebo povede bídné přijetí The Lord of the Rings: Gollum ke změnám.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama