Co přinesl únorový Nintendo Direct 2022? Nové Xenoblade, tratě pro Mario Kart a spoustu portů
i Zdroj: Hrej.cz
Témata Článek Co přinesl únorový Nintendo Direct 2022? Nové Xenoblade, tratě pro Mario Kart a spoustu portů

Co přinesl únorový Nintendo Direct 2022? Nové Xenoblade, tratě pro Mario Kart a spoustu portů

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

10. 2. 2022 12:50

Seznam kapitol

1. ŽHAVÉ NOVINKY 2. MENŠÍ CHUŤOVKY 3. PORTY & SPOL.

Letošní sezóna odhalovacích konferencí a sestřihů velkých herních vydavatelů započla. Na “granturismový” State of Play z minulého týdne navázalo Nintendo se svým Directem. A oproti Sony přineslo mnohem pestřejší ukázku novinek. Nebyla nouze o zajímavá odhalení, připomínky i oznámení řady portů starších her pro Nintendo Switch. Pojďme si všechny novinky stručně shrnout.

Reklama

NINTENDO SWITCH SPORTS

Jedna z největších legend herního průmyslu se vrací. Extrémně úspěšné Wii Sports (čtvrtá nejprodávanější hra vůbec a suverénně nejprodávanější exkluzivní hra všech dob) dostanou duchovního nástupce v podobě Nintendo Switch Sports. Ty vyjdou 29. dubna a na začátku nabídnou tenis, bowling, fotbal, badminton, volejbal a chanbaru, tedy japonský šerm. Už nyní Nintendo avizovalo, že seznam na podzim rozšíří golf.

Novinka udělá radost všem fanouškům postaviček Mii, které budou opět hrát důležitou roli.

Během 18. až 20. února bude dostupný online playtest pro předplatitele Nintendo Switch Online, hru si tedy budete moct vyzkoušet v předstihu. My jsme zvědaví, zda dosáhne věhlasu svého předchůdce. V předprodeji stojí rovných 1000 korun.


 

MARIO KART 8 DELUXE DOSTANE 48 TRATÍ

Pořádné dávky nového obsahu se dočká druhá nejprodávanější exkluzivní hra všech dob, Mario Kart 8 Deluxe. Během následujících měsíců a roku 2023 totiž hru rozšíří takzvaný Booster Course Pass, v rámci kterého autoři přinesou celkem 48 tratí v šesti vlnách po osmi kouscích. Nepůjde o úplně nové tratě, ve všech případech studio sahá do historie a přináší remastery více či méně oblíbených kolbišť ze starších dílů. 

Hned v první vlně, vycházející 18. března, dostanou hráči Paris Promenade (Tour), Choco Mountain (64) nebo třeba Sky Garden (Advance). Balíček bude stát 625 korun, alternativně jej lze získat v rámci předplatného Switch Online + Expansion Pack.


 

XENOBLADE CHRONICLES 3

Úplný závěr akce potěšil fanoušky akčních RPG Xenoblade Chronicles. Na povedený remaster původní hry a úspěšnou dvojku totiž naváže třetí díl. Ten hráče zavede do nového světa s novými hrdiny, i když bude zachována blíže nespecifikovaná návaznost na předchůdce. Hlavní hrdinové Noah a Mio se zapojí do války mezi národy. Bližší informace se dozvíme snad během letošního roku, zatím se můžeme kochat trailerem, který na poměry Switche vypadá opravdu skvěle. Samotná hra by pak měla vyjít v září.


 

FIRE EMBLEM WARRIORS: THREE HOPES

Kromě Xenoblades se vrátí i série Fire Emblem, tentokrát s žánrovou odbočkou Warriors. Hrdiny tahového Three Houses tedy 24. června uvidíme v divoké hack’n’slash rubanici. Titul navazuje na celkem nadprůměrně přijatý první díl podsérie z roku 2017 a těžit může třeba i z úspěchu Hyrule Warriors: Age of Calamity.

I tentokrát se hráč zhostí jednoho ze známých hrdinů a vydá se na bojiště čelit obřím přesilám nepřátel v hrdinských kláních.


 

MARIO STRIKERS: BATTLE LEAGUE

Dalším sportovní kratochvílí s Mariem se stane fotbálek. Pokračování Mario Strikers s podtitulem Battle League na Switch přinese značně neobvyklou fotbalovou řež v zápasech pět na pět. Až osm hráčů na jedné konzoli se utká bez jakýchkoliv klasických pravidel, naopak do zápasů promluví klasické powerupy a speciální schopnosti ve stylu Mario Kart. 

Pokud hledáte další party hru na dlouhé, ehm, letní večery, připravte se na 10. června letošního roku. 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama