EA tuží vztahy s UEFA, chystá mobilní novinky
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka EA tuží vztahy s UEFA, chystá mobilní novinky

EA tuží vztahy s UEFA, chystá mobilní novinky

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

2. 2. 2021 13:30 5
Reklama

Společnost EA uzavřela nové smlouvy s evropskou fotbalovou asociací UEFA. I do budoucna se tedy budeme setkávat s licencovanými turnaji Champions League, Europa League a Super Cup v titulech FIFA. Zodpovědné studio EA Sports také oznámilo, že hodlá partnerství patřičně vytěžit a vyvíjí hned šest mobilních fotbalových her.

Licencované kontinentální soutěže se po dlouhé odmlce objevily v ročníku 19, do té doby byla exkluzivním držitelem práv společnost Konami a těžila z nich konkurenční série Pro Evolution Soccer. Ta má ale na nějakou dobu utrum. Otázkou zůstává, jestli se do hry podívá i připravovaná třetí úroveň v podobě UEFA Conference League, která by měla probíhat od příští sezóny. Vzhledem k současnému vývoji národních koeficientů bude tato soutěž zajímavá pro příznivce českých klubů.

EA mezítim oznamuje, že se FIFA 21 od 17. března podívá i na streamovací službu Google Stadia.

Společnost také investuje do pro nás poměrně neznámé free-to-play varianty FIFA Online 4. Ta je velmi populární v Asii, nově chce úřadovat i na trzích v Polsku, Turecku, Rusku a dalších dvanácti zemích. Zda mezi ně patří i Česká republika nebo Slovensko zatím nevíme.

Zmíněná nabídka mobilních her má pak nabídnout pestrý výběr od “simulace” (zřejmě odlehčené verze klasické FIFA) po experimentální arkádové režimy, které mají otevřít virtuální fotbal novým hráčům. Podrobnějších informací se dočkáme snad již brzy. Studio se mimochodem pochlubilo i tím, že značka FIFA za svou existenci, od roku 1993, prodala více než 325 milionů kopií. Současný ročník 21 je pak dle jeho informací úspěšnější než jeho rekordní předchůdce.

Uvidíme co EA Sports přinesou s novou generací konzolí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama