CP 2077 se už zaplatil, akcie studia ale klesly
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka CP 2077 se už zaplatil, akcie studia ale klesly

CP 2077 se už zaplatil, akcie studia ale klesly

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

13. 12. 2020 09:25 34
Reklama

Komerční potenciál Cyberpunku 2077, jenž se donedávna nacházel mezi nejočekávanějšími tituly roku, zajistil studiu pokrytí nákladů ještě před dnem vydání. Jak však ukazuje aktuální zpráva Gameindustry.biz, negativní zpětná vazba v souvislosti s technickým stavem hry nepřinesla očekávaný růst akcií společnosti. Dále uváděné částky odkazují ve všech případech na cenu akcií CD Projektu Red v polských zlotých (PLN).

Začneme-li pozitivními zprávami, zde se dozvídáme, že oznámená suma 8 milionů předobjednávek stačila sama o sobě na pokrytí všech nákladů spojených s vývojem hry. Prostřednictvím uvedeného čísla a faktu, že 59 % z těchto předobjednávek proběhlo na PC, se nejnovější projekt CD Projektu dočkal i titulu nejúspěšnějšího vydání PC hry všech dob. Souběžně s tímto rekordem došlo i k pokoření milionové hranice souběžně hrajících hráčů na Steamu, čímž si Cyberpunk 2077 uzmul taktéž vedoucí příčku nejhranější singleplayerové hry této platformy.

Vedle prodejního úspěchu však přišla i řečená zpráva u poklesu akcií. Ve svém článku zástupci Gameindustry.biz uvádí, že akcie CD Projektu Red poklesly mezi 4.-11. prosincem o 29 % (443 PLN - 313.9 PLN). Samotný pokles byl pak zaznamenán i v den vydání, kdy došlo k propadu až o 7,8%, tj. z 390.6 PLN na 360 PLN. Následné přijetí hráčů pak tento propad pouze umocnilo.

Aktuální hodnota akcií CD Projektu Red činí 320,5 PLN, což může značit mírný vzestup a zlepšení situace. Obecně však platí, že vzhledem k vrcholu, který studio zaznamenalo na konci letošního srpna (460 PLN), je stávající stav věcí značně neuspokojivý. Tato skutečnost je dále podpořena i faktem, že opakované odklady a kritika crunche ze strany hráčů podpořily cyklické propady akcií

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama