Update remaku Mafie přináší Noir režim
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Update remaku Mafie přináší Noir režim

Update remaku Mafie přináší Noir režim

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

8. 10. 2020 08:26 8
Reklama

O remaku první Mafie už bylo řečeno mnohé. Nějaké nedostatky by se ve hře určitě našly, i tak si ale v naší recenzi odnesla velmi slušné hodnocení. Autoři si zpětnou vazbu od hráčů vzali k srdci a zapracovali na aktualizaci, která vedle drobných úprav přináší také nové prvky.

Tím nejvýraznějším je patrně režim Noir. Samotný název napovídá, že jde o klasický černobílý filtr, s nímž je možné nasát odlišnou atmosféru, ať už se jedná o bezcílné projížďky městem, nebo plnění příběhových misí. Filtr se samozřejmě vztahuje i na cutscény, lze ho kdykoliv zapnout v nastavení. Mafia rozhodně není první hrou, která podobnou možnost v posledních letech nabídla. Naposledy se objevila v Ghost of Tsushima, vzpomenout můžeme také na detektivku L.A. Noire.

Autoři přislíbili i nový obsah v režimu Volná jízda, v tomto případě jsou už ale na slovo skoupí. Jízda je totiž do jisté míry spojená s objevováním ukrytých tajemství města Lost Heaven, ani v případě novinek nechtějí vývojáři kazit překvapení.

Mezi vítané změny jistě patří možnost upravit si HUD. Je tedy možné zapnout či vypnout ukazatel hlavního cíle a označení nepřátel na minimapě (v rámci všech obtížností). Navigační systémy, jako je minimapa a rohové značky, lze také schovat. V menu se zároveň dá aktivovat speciální režim, s nímž dojde ke skrytí všech prvků HUD, tedy minimapy, tachometru i navigačních textů.

Co se oprav týče, byl vyřešen problém s plněním volitelných misí Lucase Bertoneho, kvůli němuž se v garáži neobjevovaly správné automobily. Vývojáři také opravili chybu v misi Kněz, která znemožňovala spuštění speciální animace a vyřešili i černé obrazovky, jež se objevovaly místo cutscén.

Snaha o dodatečné opravy je bezesporu sympatická. Autoři navíc vyzývají hráče k reportování dalších problémů, což mohou udělat na této stránce. Mafia: Definitive Edition je k dispozici na platformách PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama