Přeložený průvodce vás uvede do Night City
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Přeložený průvodce vás uvede do Night City

Přeložený průvodce vás uvede do Night City

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

7. 10. 2020 13:21 2
Reklama

V pondělí vyšlo najevo, že se o českou lokalizaci očekávaného RPG Cyberpunk 2077 postaral patrně nejznámější tuzemský herní překladatel – Filip Ženíšek. Prsty má ale také v dalším projektu, který je s polskou hrou úzce svázaný. Ve spolupráci s nakladatelstvím Crew počeštil také knižního průvodce, za nímž stojí přímo studio CD Pojekt a nakladatelství Dark Horse Books.

Kniha nese název Svět hry Cyberpunk 2077. Její úkol je jasný – v šesti kapitolách představit svět bohatého RPG, jeho historii, důležité postavy, jednotlivé čtvrtě Night City a také gangy, jež zde vládnou. To vše na ploše 192 stran o formátu 229 × 305 mm.

Třeba hned v první kapitole se autoři ponořili daleko do minulosti, aby podtrhli významné události univerza. Vyprávění začíná kolapsem životního prostředí, jenž jde na vrub nezodpovědným firmám. Neomezený přístup k přírodním zdrojům časem vyústil v katastrofu. Úvodní část se zmiňuje také o korporátních válkách a následném sjednocení.

Přeložený průvodce vás uvede do Night City
i Zdroj: Hrej.cz

Před koupí je možné zkusit dostupné textové ukázky, v nichž se lze poučit například o psychovizích, tedy o zábavě budoucnosti, které se hraní videoher a sledování televize jednoduše nemůže rovnat. Díky ní mohou odvážlivci zažít osobní zážitek cizího člověka, včetně emocí, pocitů, myšlenek nebo svalového napětí. Využití psychovizí bylo prezentováno v jedné z epizod Night City Wire.

Kniha vychází spolu s hrou, tedy 19. listopadu. Cena je stanovena na 649 Kč. Přímo na stránkách nakladatelství Crew lze nyní učinit předobjednávku se slevou 20 %.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama