Capcom zvažuje RE Village i na PS4 a XO
i Zdroj: Hrej.cz
Resident Evil Village Novinka Capcom zvažuje RE Village i na PS4 a XO

Capcom zvažuje RE Village i na PS4 a XO

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

26. 9. 2020 09:30 2

Nejnovější zpráva vývojářského týmu Resident Evil Village poukazuje na skutečnost, že by dosud ryze next-gen a PC titul mohl nakonec zamířit i na aktuální generaci konzolí. O informaci se na Tokyo Game Show 2020 podělil producent hry Tsujoši Kanda.

Reklama

Ve svém krátkém vyjádření Kanda prohlásil, že Capcom momentálně verze pro PS4 i Xbox One bedlivě zkoumá, přičemž dodal, že tým vyvine maximální možné úsilí, aby se tato možnost nakonec zhmotnila i ve skutečnost.

"Ačkoli je pravda, že vývoj Resident Evil Village probíhal a stále probíhá primárně na další generaci konzolí a PC, současně platí, že zkoumáme i možnost jeho vydání na Xbox One a PS4. Navzdory tomuto tvrzení, však prozatím nemůžeme definitivně slíbit, že se tak opravdu i stane. Nehledě na konečný výsledek však uděláme maximum pro to, abychom naši vizi survival hororu přenesli i na současnou generaci konzolí."

Svým nynějším prohlášením tak Kanda nepřímo navázal na nedávné spekulace insidera Dusk Golema, též známého jako AestheticGamera. Ten se v průběhu tohoto týdne skrze Twitter vyslovil, že si je na základě důvěryhodných zdrojů zcela jistý, že se hra ve výsledku zařadí do kategorie cross-gen titulů. Tuto spekulaci též doplnil o zprávu, že by hra měla dorazit v první polovině následujícího roku.

So I've said before that I know for a fact (before COVID) this game was launching a cross-gen game aiming for a January 2021 release date.
Let me just say I got 100% confirm the game is still cross-gen, that will be revealed soon, release date is still aiming for first-half 2021.

— AestheticGamer aka Dusk Golem (@AestheticGamer1) September 22, 2020

 

Mezi další informace, které tým prostřednictvím TGS 2020 sdělil, patří též zpráva, že se Village ve srovnání se sedmým dílem více zaměří na exploraci prostředí, rozsáhlejší lokace a vyšší míru volnosti. Dodatečně došlo i na opakované zmínění faktu, že příběh Village naváže na osudy hrdiny sedmého dílu, přičemž výraznou změnou má být nově vyšší míra komplexity, kterou děj nabídne.

 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama