Valhalla poběží ve 4K/60 FPS i na PS5
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Valhalla poběží ve 4K/60 FPS i na PS5

Valhalla poběží ve 4K/60 FPS i na PS5

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

23. 9. 2020 13:30
Reklama

Krátce po představení Assassin’s Creed Valhalla nás nepříjemně překvapila informace o tom, v jaké formě dorazí vikingský díl na konzole příští generace. Ubisoft oznámil, že seveřané poběží v rozlišení 4K „přinejmenším“ ve třiceti snímcích za sekundu. Kdekdo čekal, že bude výkonný hardware využit o něco lépe.

S oznámením ohledně posunutí data vydání na dřívější termín nicméně přišlo ujištění, že Xbox Series X nakonec zvládne 4K/60 FPS. Obě next-gen konzole od Microsoftu pak přinesou o něco vyšší kvalitu stínů, vylepšené textury, rychlejší nahrávací časy a další výhody, s nimiž už majitelé Xbox One počítat nemohou.

Tak nějak se tedy předpokládalo, že 4K/60 FPS bude standardem i pro PlayStation 5. Informace nicméně byla potvrzena až nyní skrze německý Eurogamer. Článek zmiňuje i využívání SSD disku ke kratším nahrávacím časům nebo prvotřídní zvuk díky pokročilé technologii od inženýrů ze Sony.

Zpráva se k nám dostává se zpožděním možná i vzhledem k tomu, že Ubisoft uzavřel marketingovou dohodu s Microsoftem. Právě kvůli němu bylo posunuto datum vydání hry. Assassin’s Creed Valhalla vyjde 10. listopadu, tedy ve stejný den, jako Xbox Series X/S. Krom Xboxu ale samozřejmě míří také na PS5, PS4 a na PC. Titul bude zároveň dostupný v rámci cloudové služby Stadia.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama