Autoři remaku Mafie popisují Volnou jízdu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Autoři remaku Mafie popisují Volnou jízdu

Autoři remaku Mafie popisují Volnou jízdu

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

23. 9. 2020 14:20
Reklama

Remake první Mafie vyjde už tento pátek. Autoři tedy nelení a přináší další detaily o podobě předělávky osmnáct let staré mafiánské akce. Možná i vás zajímá, jak to bude s režimy Jízda a Extrémní jízda.

Na otázku v posledním příspěvku na oficiálních stránkách odpovídá Ondřej Vévoda, vedoucí designér studia Hangar 13. „V původní hře byly vlastně dva režimy volné jízdy. Jeden s názvem Jízda, což byl takový turistický režim s prostým ježděním po městě v taxíku, a druhý s názvem Extrémní jízda, který přidával poněkud ztřeštěnější úkoly. My oba koncepty zkombinovali do jednoho režimu, takže v Definitivní edici sestává Volná jízda jak z té volné turistické části, tak z určitého skrytého obsahu, který čeká na odhalení.“

Volná jízda by měla nabídnout především možnost v klidu si vychutnat projížďku městem a otestovat bouráky z garáže. Zájemci se však mohou vydat po stopách sběratelských předmětů, připraveny jsou například cigaretové kartičky nebo dobové rodokapsy. Ve městě jsou ale možná skryta i další překvapení.

Sám Vévoda přiznává, že měl Extrémní jízdu v oblibě. „Po všech těch závažných mafiánských záležitostech v hlavním příběhu působily ty bizarní úkoly, jako například střelba na mořskou příšeru nebo sledování neviditelného muže, neskutečně zábavně a nabízely možnost strávit další hodiny ve hře po dokončení jejího příběhu.“ Nabízí se samozřejmě otázka, zda se podobné věci objeví i v remaku, zde ale Vévoda nechce nic zbytečně prozrazovat. „K tomu můžu říct jediné: Pravda je tam venku."

Na otázku si tedy musíte odpovědět sami. Režim volné jízdy se otevře po dokončení první mise hlavního příběhu. Ze Salieriho baru bude možné navštívit garáž, šatní skříň i zbrojnici. Navíc je zde možnost pohrát s počasím. Takže třeba na nedělní projížďku si můžete nastavit oblohu bez mráčku.

Mafia: Definitive Edition vyjde v pátek 25. září, stejně jako naše recenze. Hru lze pořídit na platformách PC, Xbox One a PS4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama