MS: Halo nebylo pro launch XSX klíčové
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka MS: Halo nebylo pro launch XSX klíčové

MS: Halo nebylo pro launch XSX klíčové

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

16. 9. 2020 09:35 2
Reklama

Nová generace konzolí Xbox Series se nezadržitelně blíží, při launchi ale bude chybět jedna hra, která s ním byla původně velmi výrazně spojována. Poslední pokračování sci-fi ságy Halo nakonec dorazí nejdříve příští rok. Microsoft ale tuto ztrátu za tak bolestivou nepovažuje.

V prohlášení vydaném v deníku New York Times mluvčí společnosti Cindy Walker oznámila, že si Microsoft z odsunu Halo těžkou hlavu nedělá. „Mít Halo během našeho launche by samozřejmě bylo skvělé, ale v případě propagace konzolí nejsme závislí na obřích exkluzivních titulech. Naši hráči budou mít v první den k dispozici tisíce her z celkem čtyř generací Xboxu,“ zdůvodňuje jistotu firmy.

Web Gamespot upozorňuje na to, že zmíněné “tisíce” her tvoří především zpětně kompatibilní tituly z předchozích konzolových generací. Jedinou first-party novinkou bude konzolová verze tahovky Gears Tactics a částečně i graficky vylepšená edice Gears 5. Z third-party tvorby se pak první majitelé konzole mohou těšit na Assassin’s Creed Valhalla, Watch Dogs Legion, Dirt 5, FIFA 21, NBA 2K21 nebo Marvel’s Avengers. Všechny zmíněné hry jsou ale pochopitelně dostupné i na současné generaci konzolí.

Konzole Xbox Series X a S spouští předobjednávky 22. září, na pulty obchodů pak zamíří 10. listopadu. Silnější X dostal doporučenou maloobchodní cenu 13 499 Kč, levnější, kompaktnější a slabší S standardně vyjde na 7999 Kč.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama