RE 7 je nejprodávanější díl série
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka RE 7 je nejprodávanější díl série

RE 7 je nejprodávanější díl série

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

14. 8. 2020 15:54
Reklama

Japonská společnost Capcom hlásí další úspěch. Po tříletém zápolení se svými dvěma mladšími bratry – RE 5 a RE 6  dosahuje sedmé regulérní pokračování postu nejprodávanějšího dílu série Resident Evil.

Od svého vydání v roce 2017 zaznamenal Resident Evil 7 více než 7,9 milionu prodaných kopií, přičemž v uvedeném čísle jsou započítány verze pro PS4, Xbox One i PC. Ve světle aktuálního úspěchu se tak sedmému dílu podařilo sesadit letitého držitele trůnu – RE 5, kterého překonala o 200 tisíc kopií. V návazném komentáři však dodejme, že došlo-li by k souhrnnému sečtení prodejů za původní a i později vydanou Gold verzi, byl by RE 5 s více než 10 miliony technicky i nadále právoplatným obhájcem prvního místa.

Uzmutí prvenství v rámci vlastní značky nebyl taktéž jediný milník, kterého hra zdárně dosáhla. Množství prodaných kopií totiž postačilo i na obsazení druhé příčky v žebříčku nejprodávanějších individuálních titulů společnosti Capcom. Od první pozice, které i nadále panuje Monster Hunter: World s více než 16,1 miliony, však sedmý Resident Evil stále dělí dlouhá cesta. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama