Hráči PL se účastní turnaje ve FIFA 20
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hráči PL se účastní turnaje ve FIFA 20

Hráči PL se účastní turnaje ve FIFA 20

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

21. 4. 2020 11:00
Reklama

Opatření související se šířením koronaviru v podstatě zastavila většinu profesionálního sportu po celé Evropě (s výjimkou Běloruska). Smůlu tak mají například fanoušci ostrovní fotbalové Premier League. Zároveň se ale globálně přechazí k virtuálním alternativám a právě nejvyšší anglická soutěž nabídne příznivcům alespoň virtuální fotbal.

Do soutěže ePremier League Invitational pořádané v prostředí fotbalové FIFA 20 se zapojí všechny kluby ligy. Část z nich budou reprezentovat skuteční hráči, ostatních se zhostí fanoušci z řad celebrit. Barvy svých klubů tak například “obléknou” Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Reece James (Chelsea), Moussa Sissoko (Tottenham), Wilfried Zaha (Crystal Palace), Raheem Sterling (Manchester City) nebo Diogo Jota (Wolverhampton Wanderers). Na druhé straně pak například virtuální mužstvo Manchesteru United po trávníku prožene hudebník Tom Grennan.

Celý turnaj proběhne mírně neobvyklým způsobem. Do prvního kola vstoupí osm klubů, které se poperou o čtyři místa v osmifinále. V tom do hry vstoupí zbývajících 12 účastníků, kteří si skrze klasického turnajového pavouka zahrají o celkové vítězství. Všechny zápasy budou pochopitelně vysílány skrze tradiční streamovací kanály (YouTube, Facebook, Twitter, Twitch)semifinálovou a finálovou fázi ale odvysílá i televize, konkrétně ostrovní Sky Sports.

Celkový výtěžek akce poputuje na fond britského zdravotnického systému National Health Services. Turnaj začíná dnes, základní fáze poběží do pátku a finálové boje se rozpoutají v sobotu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama