Observer se chystá na nové konzole
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Observer se chystá na nové konzole

Observer se chystá na nové konzole

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

17. 4. 2020 06:40
Reklama

Polské studio Bloober Team v minulém roce svým fanouškům hned dvakrát zabrnkalo na nervy. Vydalo totiž druhý díl psychologického hororu Layers of Fear a příběhově laděný Blair Witch. Ani jedna z her bohužel v našich recenzích příliš dobře nedopadla. Když vývojáři přemýšleli, čím potěšit hráče v rámci příští generace konzolí, rozhodli se oprášit starší značku.

Kyberpunkový Observer někteří řadí do stejného žánru jako dvě výše zmíněné hry, jiní ho označují jako thriller. Vyšel už v roce 2017 a na rozdíl od svých nástupců si nevedl vůbec špatně. V roli detektiva Daniela Lazarského se mohli hráči nabourat do myšlenek dalších postav, k čemuž využívali speciální zařízení Dream Eater. Příběh se odehrává ve futuristickém Krakově v roce 2084, v době, kdy svět trápí zákeřná nemoc Nanophage postihující augmentované lidi.

Ještě letos se Observer vrátí v remasterované podobně. S podtitulem System Redux obdrží grafický upgrade, načež zamíří na konzole příští generace. Zatím byl zmíněn pouze PlayStation 5 a Xbox Series X, momentálně není jasné, zda se objeví také na PC. Krom grafických úprav připravují autoři také nový příběhový obsah. Malé náznaky lze spatřit v přiloženém traileru.

Konkrétní datum vydání známé není, vývojáři zatím pouze prozradili, že se hra objeví během letošní vánoční sezóny. Půjde tedy zřejmě o jeden z launchových titulů chystaných konzolí. Trochu to vypadá, že s další generací přijde také nová vlna remasterů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama