Dnes začíná beta DLC pro Elite Dangerous
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Dnes začíná beta DLC pro Elite Dangerous

Dnes začíná beta DLC pro Elite Dangerous

David Plecháček

David Plecháček

7. 4. 2020 13:28 4
Reklama

Elite Dangerous je na trhu už šest let. MMO hra vyšla v roce 2014 na počítačích, o rok později se dostala na Xbox One a zanedlouho oslaví třetí narozeniny i na PlayStationu 4. V poslední době se o něj autoři starali jen v menší míře. Dosavadní největší rozšíření se jmenuje Horizons (aktuálně v jednom balíčku, původně však šlo o sérii rozšíření), ale i to původně vyšlo ještě před vydáním na PS4. Kdekdo by si mohl myslet, že víc už v Dangerous nebude, Frontieři ale odhalili ambiciózní plány na další dodatečný obsah.

Pro neznalé by se dalo říct, že do Elite Dangerous přibudou mateřské lodě. Tak jednoduché to ale není. Jde spíše o obří létající stanice, které mohou plout vesmírem. Stejně jako na dokovací stanice nebo centrální huby, i na tzv. Fleet Carriers mohou přistávat další hráči, obchodovat zde nebo skladovat tritium. Nová loď, která v základu stojí pět miliard kreditů, pojme 16 hráčů na osmi velkých, čtyřech středních a čtyřech malých přistávacích plochách.

Loď vlastní a pilotuje jeden jediný kapitán, který s ní může plout, kamkoliv bude chtít. V průběhu hry může vlastnit jen jednu takovou loď, a sám rozhoduje o tom, kdo na ní bude moci přistát a kdo ne. Mezi hvězdami může dělat poměrně velké skoky, maximální radius však činí 500 světelných let. Jako palivo poslouží tritium, které lze těžit na asteroidech nebo jej kupovat na jiných stanicích.

Fleet Carrier vyžaduje pravidelnou údržbu a týdně stojí určitou částku. Peníze naopak můžete od vašich návštěvníků vybírat. Na místech, kde lze tyto hegemony sestavit, lze dokoupit dodatečné části lodi, díky nimž získá Fleet Carrier další využití a zajistí si tak další příjmy. Pokud ne, může se stát, že se jeho účet dostane do mínusu – riskuje však, že o loď přijde.

Teď to nejlepší: Fleet Carriers vstupuje právě dnes do bety. První fáze betaverze se týká pouze počítačů. Následovat však bude druhá beta, někdy v průběhu května, do které budou zahrnuty i konzole. Vydání nového rozšíření je naplánováno na červen. Níže se můžete podívat na trailer, který vás do bety pozve, ve videu umístěném v článku se můžete podívat na záznam streamu, kde jdou vývojáři mnohem více do hloubky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama