Známe detaily DLC Foundation pro Control
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Známe detaily DLC Foundation pro Control

Známe detaily DLC Foundation pro Control

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

16. 3. 2020 09:51
Reklama

Už 26. března se s Jesse vydáme do hlubin základů Oldest House v prvním placeném rozšíření pro loňský nečekaný akční hit Control. Finské studio Remedy se v rozhovoru pro IGN podělilo o první konkrétnější informace o novinkách v hratelnosti. A nechybí ani první pořádný trailer, který novinky ukazuje v akci.

Do samotných tajů a zvratů příběhu tvůrci pochopitelně příliš nezabrousili. Víme ale, že děj bude přímo navazovat na původní hru, vedle hrdinky Jesse Fayden se zaměří na Helen Marshall a hlavní roli budou hrát záhadné události v nejnižších patrech ústřední budovy Control. Tedy, události to nejsou jen záhadné, ale pořádně nebezpečné, o akci tedy bude jednoznačně postaráno.

Remedy dle svých slov hodlají dále těžit z existujících hratelnostních principů, tedy zaměření na prozkoumávání interaktivního prostředí, mysteriózno, environmentálně a fyzikálně orientovanou akci a dominance symbolismu. Jako hlavní novinka pak slouží nová schopnost nazvaná “Shape” (tvar), která se dělí na dvě odvětví “Create” (tvořit) a “Fracture” (štěpit). Ty hráči v kůži Jesse využijí jak v boji, skrze zákeřné rubání nepřátel odštěpováním zdí a podobně, tak i v hádankách, kde poslouží například k tvorbě plošin.

„(Shape) je další z nadpřirozených schopností které ve hře dostanete a je jednou z přímočařejších možností, jak ovlivňovat prostředí, protože můžete skutečně nechat vyrůstat věci ze zdí nebo země, a používat to k prorážení skrze nepřátele nebo vytváření platforem,“ popisuje novinku šéfdesignér hry Sergej Mohov.

Známe detaily DLC Foundation pro Control
i Zdroj: Hrej.cz

Také tvrdí, že se v rozšíření tým snažil zakomponovat co nejvíce skutečně rozměrných prostředí, kde se ke slovu dostávají existující schopnosti levitace a platformingu. Cílem je hráče donutit k co nejkreativnějšímu a nejagresivnějšímu řešení soubojů, kterému uzavřenější prostředí chodeb příliš nesvědčí.

Důležitá je prý i odezva hráčů na původní level design. Autoři se tak snažili nové prostředí odlišit, přidat na podivnosti, náhodných vedlejších úkolech a setkáních s bossy.

Rozšíření Foundation bude dostupné bezplatně majitelům season passu, obyčejní majitelé hry za něj zaplatí. V obou případech na ně ale čeká rozsáhlá aktualizace s technickou optimalizací, úpravami hratelnosti, přehlednosti mapy a dalšími vylepšeními. Opět připomínáme, že DLC vychází 26. března na PC a PlayStation 4, hráči na Xboxu si počkají až do 25. června.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama