AC Competizione v červnu i na konzolích
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka AC Competizione v červnu i na konzolích

AC Competizione v červnu i na konzolích

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

12. 3. 2020 08:33
Reklama

Spin-off jednoho z nejoceňovanějších závodních simulátorů Assetto Corsa si konečně vyzkouší i hráči na PlayStationu 4 a Xbox One. Konkrétně 23. června zde vyjde Assetto Corsa Competizione, jak fyzicky, tak digitálně, se vším obsahem dostupným v PC verzi hry.

Mluvíme tak o kompletním zpracováním licencovaného seriálu Blancpain GT, evropském šampionátu zaměřeném na závodění GT3 a enduro. Realistický titul nabízí skenované (velmi věrné) verze ikonických závodišť Zandvoort, Monza, Paul Ricard, Zolder, Silverstone, Brands Hatch, Misano, Spa, Nurburgring, Hungaroring a Catalunya. Pro předplatitele konzolové verze je pak nachystaný relativně čerstvě vydaný balíček Intercontinental GT, který nabízí i tratě mimo Evropu, konkrétně legendární Laguna Secu, Suzuku, Bathurst a jihoafrickou Kyalami.

Brzy by měly virtuální soupisky obohatit i o něco slabší vozidla GT4. V rámci dedikovaného rozšiřujícího balíčku s sebou přinesou další tři nové britské okruhy, čímž nabídnou kompletní sedmizastávkový šampionát British GP.

Sérii Assetto Corsa vyvíjí italský tým Kunos Simulazioni, který sídlí přímo na místním závodním okruhu Vallelunga, a preciznost místního osazenstva je znát. Corsa platí za jeden z nejtvrdších moderních simulátorů a náročností se vymyká v současnosti populárním polosimulátorům (Forza Motorsport, Gran Turismo, Project Cars).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama