Grafika Doom Eternal potěší i konzolisty
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Grafika Doom Eternal potěší i konzolisty

Grafika Doom Eternal potěší i konzolisty

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

24. 1. 2020 10:33 2
Reklama

Pavel měl ve Varšavě možnost vyzkoušet chystané pokračování populární střílečky Doom. Vraždění démonů dle jeho slov ještě nikdy nevypadalo tak dobře, alespoň tedy na PC. Jak se ale vývojáři popasovali s konzolovou verzí? Podle nich nepřijdou o skvělou podívanou ani majitelé PlayStation 4 a Xbox One.

V rozhovoru pro VGC se o konzolích rozpovídal game director Marty Stratton. „Myslím, že tahle hra je tou nejlepší technologií, jako jsme kdy udělali. Jsme na konci hardwarového cyklu, kdy mu tým skutečně rozumí a dokáže z něj vytěžit maximum. Zvýšili jsme kvalitu grafiky, počet polygonů… vše jsme posunuli o kus dál, zatímco hra stále běží na konzolích, na nichž běžel Doom z roku 2016,” prohlásil Stratton.

Zajímavý je také obsáhlý rozhovor pro server Metro. Zde také figuroval Marty Stratton. Mimo jiné padla i jedna nevyhnutelná otázka: Objeví se hra také na Xbox Series X a PlayStation 5? Stratton podotknul, že se o této záležitosti zatím pořádně nebavili, i tak se ale k další generaci vyjádřil. „Myslím si, že je logické, že se do toho pustíme a pokusíme se být jednou z nejlepších her také na těchto platformách.”

Od další generace konzolí se očekává určitá forma zpětné kompatibility. Dle slov Strattona to však vypadá, že se hra dočká dodatečné péče, aby mohla naplno vytěžit potenciál nového hardwaru. Nepředbíhejme ale. Doom Eternal vychází 20. března na PC, PlayStation 4, Xbox One a Stadii. Verzi pro Switch má na starost studio Panic Button, kvůli odkladu nicméně potřebuje více času, aby mohlo zapracovat vzniklé úpravy. Zde zatím není určeno pevné datum vydání.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama