Prodán milion Switch Minecraftu v Japonsku
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Prodán milion Switch Minecraftu v Japonsku

Prodán milion Switch Minecraftu v Japonsku

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

21. 11. 2019 09:54
Reklama

Není žádným tajemstvím, že se Microsoftu v Japonsku příliš nedaří. V zemi, která je domovem největších konkurentů Sony a Nintenda nezvládá prodávat ani konzole, ani hry. Je proto obrovským úspěchem, když některý z produktů dosáhne milionu prodaných fyzických nosičů. Úplně poprvé se to povedlo Switch verzi Minecraftu.

Xbox Game Studios si tak můžou ze seznamu odškrtnout i ten nejnáročnější region. Nejnovější žebříčky japonských fyzických prodejů oznamují, že se do oběhu v zemi dostalo 1 003 168 kopií Minecraftu pro hybridní konzoli. A to od 21. června loňského roku, kdy hra pronikla na trh. Bohužel nevíme, jak by toto číslo ovlivnily i prodeje digitální, web NintendoLife (zdoj zprávy) ale spekuluje o zhruba půl milionu dalších kopií.

Že Microsoft skutečně není populární mezi Japonskými hráči dokazují čísla. Dle dat serveru Segmentnext.com se do února letošního roku v zemi (od spuštění prodeje) prodalo zhruba 100 tisíc kusů Xbox One. Zhruba stejně dlouho prodávaného PS4 asi 7 a půl milionu kusů. V té době necelé dva roky prodávaný Switch už měl na kontě téměř 7 milionů prodaných konzolí a například zatracovaných PS Vita se dostalo k hráčům téměř 6 milionů. Absolutním králem této generace zůstává 3DS s více než 24 miliony prodaných kusů. 

Těmto číslům pak logicky odpovídají prodeje platformě exkluzivních titulů.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama