Disco Elysium vyjde i na konzolích
i Zdroj: ZA/UM
Novinka Disco Elysium vyjde i na konzolích

Disco Elysium vyjde i na konzolích

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

1. 11. 2019 13:13 3
Reklama

Nezávislé studio ZA/UM se dva týdny nazpět blýsklo izometrickým RPG Disco Elysium. Milé překvapení je zatím dostupné pouze na PC, bezejmenný detektiv si však v příštím roce vezme do parády také svět konzolí.

Hra vyniká hned v několika směrech. Na první pohled zaujme vizuální styl, skoro to vypadá, že s vývojáři ve studiu seděl Francis Bacon. Potěší také propracovaný systém dialogů, sofistikovaná profilace postavy. S detektivem se lze věnovat záchraně světa, ale také třeba šíření komunismu. Rozmanité jsou i způsoby odchodu na onen svět. O život umí připravit například zákeřný větrák.

Tým pod vedením Roberta Kurvitze již usilovně pracuje na portech pro Xbox One a PlayStation 4. Zmínil se o tom v rozhovoru pro Escapist Magazine. „Současný plán, který je zároveň důvodem, proč v nejbližší době nepojedu nikam na dovolenou, je dostat Disco Elysium k co největšímu počtu lidí. V příštím roce doručíme port na PlayStation a Xbox.” Krom verze pro konzole pracuje tým na překladu do několika různých jazyků. Kurvitz má navíc v plánu vytvořit anglickou verzi své novely, z níž tým čerpal při tvorbě hry.

Studio ZA/UM zkrátka kuje železo, dokud je žhavé. Hra sice dokázala okouzlit hráče i recenzenty, velmi rychle však může zapadnout v záplavě dalších povedených titulů, čehož jsou si autoři moc dobře vědomi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama