Fallen Order bez rychlého cestování
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Fallen Order bez rychlého cestování

Fallen Order bez rychlého cestování

Marek Selinger

Marek Selinger

22. 10. 2019 16:46 22
Reklama

V posledních letech jsme si zvykli, že s neustále rostoucí velikostí herních světů přidávají vývojáři možnost rychlého cestování. I tituly, které staví na značné obtížnosti, tuto eventualitu nabízejí, jako například RPG od FromSoftware. Nicméně jejich kolegové z Respawn Entertainment se rozhodli jít se svým Star Wars Jedi: Fallen Order proti proudu a hráčům tuto vychytávku nenabídnou.

Vyplynulo to z řady rozhovorů, kteří autoři rozdali při příležitosti nedávného preview eventu zahraničním médiím. Dle svých slov se studio rozhodlo rychlé cestování vypustit z toho důvod, aby podpořilo touhu hráčů objevovat jednotlivé planety a nacházet nová, neobjevená zákoutí. Součástí tohoto systému budou i zkratky, které pohyb v prostředí usnadní a hlavně urychlí. Pokud se rozhodnete, že jste na dané planetě viděli vše podstatné, nebudete mít tak jinou možnost než se ke své lodi vrátit některou z cest, kterou jste během vaší cesty již objevili.

Star Wars Jedi: Fallen Order tak bude z části fungovat jako metroidvánie i s ohledem na skutečnost, že na některá místa se během první návštěvy nepodíváte a budete se muset vrátit, až získáte určitou schopnost nebo výbavu. Objevování světa a backtracking tak budou důležitými prvky nového titulu ze světa Hvězdných válek. „Velká část hry je o cestování z místa na místo, o objevování. Odepření fast travelu povzbudí hráče, aby sešli z předem vyznačené cesty. Budou tak muset najít rychlejší trasy a perfektně zvládnout celou úroveň. Jak budete postupovat hrou, díky našemu rozhodnutí objevíte věci, o které byste díky rychlému cestování přišli,“ vysvětluje rozhodnutí producent Blair Brown.

Pro někoho odepření tohoto systému může být nepříjemnou záležitostí, někdo jiný zase ocení nutnost detailně objevovat jednotlivé planety. Na jaké straně stojíte vy? Dejte nám vědět v diskuzi pod novinkou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama