EA bude s FIFA 20 bojovat proti rasismu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka EA bude s FIFA 20 bojovat proti rasismu

EA bude s FIFA 20 bojovat proti rasismu

Marek Selinger

Marek Selinger

21. 10. 2019 08:40 5
Reklama

Možná jste zaregistrovali obrovskou ostudu bulharských fanoušků při nedávném zápase evropské kvalifikace s Anglií. Tedy spíše bychom měli správně psát „fanoušků“. Skupina individuí totiž rasisticky pokřikovala na hostující hráče tmavé pleti, došlo dokonce až na projevy spojené s nacismem. Situace později vyeskalovala v konec jak bulharského šéfa svazu, tak i tamější reprezentačního trenéra. Nicméně tento případ byl pouze špičkou ledovce, celý problém je zakořeněn hluboko ve společnosti, proti čemuž nyní bude bojovat i společnost Electronic Arts.

Ta si totiž pro FIFA 20 připravila speciální sadu předmětů, které mají na tento problém upozornit. Konkrétně se jedná o novou sadů dresů v černobílé kombinaci s nápisem „No Room For Racism“, na které stojí velké hvězdy anglické Premier League. Konkrétně se jedná o Virgila van Dijka, Jesseho Lingarda, Tammyho Abrahama a Jamesa Maddisona. Krom dresů si také hráči v rámci Football Ultimate Teamu budou moci vyzdobit své stadiony obdobnými protirasistickými symboly, do hry by se tyto položky měly dostat již brzo, navíc za ně nebude nutno platit herní měnou.

EA bude s FIFA 20 bojovat proti rasismu
i Zdroj: Hrej.cz

Samozřejmě si EA musí být vědoma, že tímto jejím jednáním problém nevymizí, ale pravidelné upozorňování na něj je také důležitým krokem ke změně. V tomto ohledu si firma zaslouží pochvalu a my se třeba jednou dočkáme toho, že rasismus vymizí nejen z fotbalu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama