Trademark může vést k remasteru Mafie 2
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Trademark může vést k remasteru Mafie 2

Trademark může vést k remasteru Mafie 2

David Plecháček

David Plecháček

26. 9. 2019 10:54 18
Reklama

I přes rozpačitý třetí díl bychom rádi viděli, že série Mafia žije. Stále se jedná o značku, která je pro našince srdcovou záležitostí, a své jméno rezonuje i ve světě. Take-Two sice možná před časem přípravu čtvrtého dílu seškrtalo, to ale neznamená, že projekt nevzniká od začátku. Nebo snad nové trademarky mohou značit něco jiného?

Samozřejmě mohou. Objevily se dva, T2 Interactvice si nechalo v srpnu registrovat Mafia 2 a MAFIA. Paradoxně se tak nespekuluje o novém dílu, ale spíše o remasteru toho druhého. Druhý trademark by mohl značit restart série, spíše se nám ale tento krok zdá být zbožným přáním, než něčím, k čemu bychom se měli společně s vámi upínat.

Mafia 2 vyšla už před dlouhými devíti lety, a i když nedáme dopustit především na první díl, s odstupem času nelze před pokračováním nesmeknout. Je otázkou, jestli se jedná o hru, která by byla na poli všech možných i nemožných remasterů schopná hráče zaujmout, podobných titulů ale na druhou stranu moc nevzniká. Navíc Take-Two již v nabídce několik remasterů má, například kolekci BioShocku. Bylo by hezké, kdyby se stejné péče dočkala právě i série s českými kořeny.

Druhý trademark může souviset s novým čtvrtým dílem, ale nemusí s ním souviset ani vzdáleně. Víme jen, že studio Hangar 13 na čtyřce opravdu pracovalo, nicméně projekt skončil u ledu a přednost dostala nová neoznámená AAA hra, na níž se pracuje necelé dva roky. Jestli v někde v pozadí vzniká i jiný projekt, který je zasvěcený Mafii, o tom žádné zprávy nemáme. Vzhledem k rozporuplnému přijetí třetího dílu bychom se ale divili.

Nemusíme však připomínat, že podobné zdroje nemusí s novými hrami ani remastery těch starších souviset ani vzdáleně.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama