Activision upřesnil, jak funguje cross-play CoD
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Activision upřesnil, jak funguje cross-play CoD

Activision upřesnil, jak funguje cross-play CoD

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

18. 9. 2019 16:44 7
Reklama

Jako již každý rok ani tento nebude jiný, a letošní podzim tak nebude ochuzen o nové Call of Duty. Od nového dílu si slibujeme mnohé - pohlednější grafiku, lepší pocit ze střelby ale především příslib funkčního cross-playe, nebo-li funkce, jež vám umožní hrát s hráči nehledě na zvolené platformě. Jak bude ale tento systémv principu fungovat?

Inu, tím nejdůležitější a v zásadě i jediným kritériem, které bude při vyhledávání zápasů hrát roli, je typ ovládacího zařízení, jež máte připojený. Zjednodušeně řečeno, preferujete-li kupříkladu hraní na myši a klávesnici, máte možnost navolit, zda si přejete hrát pouze proti hráčům se stejným zařízením či i těm, jež upřednostňují zbylé periferie. Pro ovladače samozřejmě systém funguje obdobně, přičemž Activision již dříve potvrdil, že kombinace myš+klávesnice bude podporována i v konzolových verzích.

Jediná podmínka, kterou budete muset pro využití crossplaye splňovat, je registrace na oficiálních stránkách Call of Duty. Skrze takto vytvořený účet budete pak moci vytvářet friend listy, zakládat skupiny nebo aktivovat i voice chat, a to napříč všemi podporovanými platformami. (Xbox One, PlayStation 4 a PC)

Activision dále prozradil, že cross-play bude podporován ve všech herních režimech kromě dvou výjimek, jimiž jsou hodnocené zápasy a kompetitivní turnaje. Nakolik se však integrace crossplaye osvědčí, to se ukáže již brzy, neboť již zítra začíná pro majitele předobjednávek a vlastníky konzole PS4 další z řady beta testů, jež má tuto funkci obsahovat. Neřadíte-li se ani do jedné skupiny, budete se moci do testování zapojit také, a to konkrétně 21-23. října.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama