Vývojáři nevylučují multiplayer v CP2077
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vývojáři nevylučují multiplayer v CP2077

Vývojáři nevylučují multiplayer v CP2077

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

22. 8. 2019 08:30
Reklama

Zástupci studia CD Projekt RED už mají za sebou výlet na E3, kde prezentovali další ukázku z očekávaného titulu Cyberpunk 2077. To však neznamená, že by si mohli vzít po zbytek léta volno. Gamescom je pro vývojáře neméně důležitá akce, následovala tedy cesta do Kolína nad Rýnem. Tam s sebou přivezli nové informace, například o multiplayerovém režimu.

Již nějakou dobu je známo, že se na něm pracuje. Cyberpunk 2077 má v tomto ohledu bezesporu velký potenciál, otázkou zůstává, jaké má polský tým s multiplayerovou složkou hry ambice. Splněným snem všech fanoušků by jistě byl režim podobný GTA: Online, což je velmi zajímavá představa. Novináři se tedy nebojí vystřelit své otázky i tímto směrem.

Britskému Eurogameru poskytla několik detailů Marthe Jonkers, která má ve studiu na starost tým tvořící concept art. Dle jejích slov ve studiu teprve zkoumají možnosti ohledně multiplayeru, jeho finální podoba tedy momentálně není jasná ani samotným vývojářům. „Soustředíme se singleplayer a to je to, co v roce 2020 dostanete. Neznamená to, že multiplayer odmítáme, neznamená to ani, že s ním počítáme,“ prohlásila Jonkers.

Následně vysvětlila, že je pro tým důležité, aby do sebe všechny části hry dobře zapadly. To platí i pro multiplayer. „Pokud přidáme multiplayer, musíme to udělat správně. Imerze je pro nás velmi důležitá a musíme se ujistit, že spolu jednotlivé části dobře fungují. V singleplayeru do sebe vše dobře zapadá. Nechceme k tomu jen tak přihodit multiplayer,“ vysvětlila, načež naznačila možnost, že multiplayer zkrátka do hry nebude pasovat. Nový režim chtějí dodat v té nejlepší možné kvalitě. Laťku podle ní nastavila série The Witcher. Studio by nikdy nepustilo do světa nic, co by nedosahovalo jejího standardu.

Nezbývá než doufat, že experimentování s multiplayerovou složkou přinese chuťově zajímavé ovoce a CD Projekt RED dá ochutnat i hráčům. S ohledem na jeho možnosti by se snad mohlo něco zajímavého urodit. Studio se podstatně rozrostlo. Na hře pracuje přes 400 lidí, což je jednou tolik oproti dobám, kdy byl v produkci třetí Zaklínač. Podle Jonkers je to velmi důležité, protože nyní mají mnohem víc možností.  

Mohou si například dovolit část týmu zaměřit na výše zmíněné experimentování s multiplayerem. Začátkem června se na polském serveru Bankier objevila informace, že se mu věnuje kolem 40 vývojářů. A to rozhodně není málo.

Osud multiplayerového režimu je stále nejasný. Aktuálně však není ani jisté, zda vývojáři skutečně stihnou hru včas odbavit a vydat v avizovaném termínu. Nezbývá než doufat. Fanoušci jistě netrpělivě vyhlíží demo, které je momentálně prezentováno novinářům na Gamescomu. Do té doby si musí vystačit třeba s novými screenshoty. Závěrem se sluší dodat, že se Cyberpunk 2077 objeví také v rámci platformy Google Stadia. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama