Cyberpunk 2077 slibuje dospělý příběh
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Cyberpunk 2077 slibuje dospělý příběh

Cyberpunk 2077 slibuje dospělý příběh

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

9. 8. 2019 07:40 1
Reklama

Třetí Zaklínač byl v mnoha ohledech velmi povedenou hrou. Potěšil mimo jiné také dospělým příběhem, do nějž se autoři nebáli propašovat závažná témata, která rezonují i ve skutečném světě. Zdá se, že Cyberpunk 2077 v tomto ohledu nebude jiný.

V rozhovoru pro Polskie Radio se o příběhu rozpovídal Pawel Sasko. Ve studiu CD Projekt RED zastává pozici vedoucího quest designéra. Pokud vládnete polštinou, můžete si rozhovor vychutnat v níže přiloženém videu. Povídání bylo velmi rychle přeloženo a vyvěšeno na Redditu.

Asi nejzajímavější je pasáž, v níž Sasko mluví o příběhu. Cílem vývojářů bylo vytvořit filmový zážitek pro dospělé publikum. Chtěli se dotknout témat, jimž lidé v dnešní době čelí. Podotknul, že se v naší kultuře často snažíme obtížná témata ignorovat. Vývojáři se však dle jeho slov těchto motivů nebojí, ba naopak. Do hry se jich snažili vměstnat co nejvíc.

Autoři by byli rádi, kdyby se povedlo přimět hráče k zamyšlení. Oni sami by se měli rozhodnout, jaká bude jejich morálka. Hra navíc umožní nahlédnout na věci z různých perspektiv. Díky tomu by žádné rozhodnutí nemělo být vyloženě dobré, nebo špatné. Svět zkrátka není černobílý. Sasko také zdůraznil, že hry z jejich produkce nejsou hračky pro děti. To evidentně platí i pro Cyberpunk 2077.

Sasko mluvil také o motivaci hlavního hrdiny. Jeho úkolem je zajistit si lepší život, k čemuž by měl pomoci čip nesmrtelnosti. Osud hráče je úzce spjatý s postavou Johnnyho Silverhanda (Keanu Reeves), okolo nějž se bude točit celá hlavní příběhová linka. Vztah s ním by se měl postupem času vyvíjet, přičemž by měl ve výsledku ovlivnit samotný konec.

Nezbývá než doufat, že jde vše podle plánu a hra skutečně vyjde 16. dubna. Titul se chystá na PC, Xbox One a PlayStation 4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama