Video shrnuje chystané RPG Greedfall
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Video shrnuje chystané RPG Greedfall

Video shrnuje chystané RPG Greedfall

David Plecháček

David Plecháček

7. 8. 2019 12:35
Reklama

Hned zkraje podzimní sezóny nás čeká akční Control, několik sportů, komiksové třetí Borderlands a pak také robustní RPG. Už 10. září totiž vychází Greedfall, novinka vydávaná společností Focus Home a vyvíjená ve známém studiu Spiders, která nás zavede na ostrov Teer Fradee. A protože vychází prakticky za měsíc, je potřeba shrnout to nejnutnější – trailerem.

Nové video se opravdu soustředí na to nejdůležitější. Focus Home a Spiders si chtějí být jistí, že až Greedfall v září vyjde, budete přesně vědět, jaký je, o čem je, a jak se hraje. Jak už jsme zmínili, na ostrově Teer Fradee se odehraje hutné RPG. Novinka je sice zasazená do sedmnáctého století, přesto ale nečekejme kromě realistických kulis žádné reálie. Svým fantaskním zasazením tak nebude nouze ani o magii nebo monstra,

V úvodu nás samozřejmě čeká tvorba vlastní postavy, která neovlivní jen vzhled, ale základní atributy a dost možná i směr, kterým se hráči budou ve vývoji ubírat. Variant je hned několik a video názorně ukazuje, čeho všeho budeme v soubojích schopní. Greedfall bude plný možností, a to dokonce tolika, že hra nabízí možnost hru zapauzovat a v taktickém režimu vybrat správnou strategii a nástroje – třeba jako v Dragon Age.

Podobně jako ve slavné sérii od BioWare si užijeme i spoustu dialogů a možností, které následně ovlivní ne/přátelskost jiných postav a mohou mít mnohem dalekosáhlejší dopady, než se na první pohled může zdát. Ani zde není síla jedinou možností, jak postoupit kupředu. A do třetice přirovnání k Dragon Age, i zde si budete tvořit vlastní tlupu přátel, v níž budou též hrát roli mezilidské vztahy.

Greedfall by mohl hned v úvodu podzimu ukázat, že menší vydavatelé dokážou dělat neméně atraktivní hry, a že úspěch her podobných jako A Plague Tale není náhodný. Greedfall vypadá snad ještě ambiciózněji, tak doufáme, že si Spiders nevzali příliš velké sousto. Už teď se ale těšíme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama