CoD s cross-play a jiným matchmakingem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka CoD s cross-play a jiným matchmakingem

CoD s cross-play a jiným matchmakingem

David Plecháček

David Plecháček

6. 8. 2019 09:58 2
Reklama

Nové Call of Duty má být po všech směrech revoluční. I nečíslovaný podnázev Modern Warfare naznačuje, že nás čeká takový malý reboot. Vrací se příběh, vrací se Cpt. Price... ale objevuje se i leccos nového, nejen pro hráče samotáře, ale i pro hráče multiplayeru. Call of Duty letos nabídne cross-play, vůbec poprvé v historii série, a na konzolích nabídne i podporu klávesnice a myši.

Novinky přehledně shrnují vývojáři z Infinity Ward na PlayStation blogu, kde zazní to nejdůležitější. Cross-platformní hraní je pěkná věc, konečně si budete moci zahrát s přáteli nehledě na preferenci platformy. Autoři ale musí vyřešit jinou věc, a tou je matchmaking – jelikož hrát s klávesnicí a myší a s gamepadem je po čertech rozdíl. Bude to ale jednoduché, vývojáři plánují matchmaking, který spojí hráče dle perfierií, nikoli platforem. Právě s tím ruku v ruce přichází podpora jiných, ne tak tradičních kombinací, jako je konzole s připojenou myší. „Takže jestli chcete připojit klávesnici a myš do vaší PS4, můžete,“ říká designový režisér hry Joe Cecot.

Je toho ale samozřejmě víc. Modern Warfare nemá žádný season pass, čili cokoliv, co se ve hře objeví, dostanou všichni, aniž by museli cokoliv zaplatit: „Je to čerstvé, ale můžeme potvrdit, že budeme pravidelně vydávat další a další obsah,“ dodal k tématu Cecot. Ambicí studia je hráče doslova zaplavit novými věcmi. Například mapami. Ty jsou trojího druhu – Flash mapy jsou vhodné pro nový režim 2v2, Gunfight, Tactical mapy nabídnou tradičnější 6v6 a 10v10 klání a Battle Maps jsou největším bojištěm pro minimálně dvacítku hráčů na každé straně – vývojáři ale říkají, že hra podporuje dokonce více než sto hráčů na jedné mapě.

Poté už se jedná spíše o drobnější detaily, které ale mění hratelnost. Ať už jde o realistický režim, který vypne HUD a jiné pomocné grafické prvky, noční vidění nebo možnost zaklesnout svou zbraň o rohy překážek. To už je ale jednak opakování, více informací naleznete v tomto článku, a jednak si vše vyzkoušíme v otevřené betě. Kdy se bude konat, Infinity Ward zatím neprozradilo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama