Cyberpunk doprovodí nová stolní adaptace
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Cyberpunk doprovodí nová stolní adaptace

Cyberpunk doprovodí nová stolní adaptace

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

2. 8. 2019 11:00 3
Reklama

Virtuální Cyberpunk 2077 si stále vesele lebedí na své téměř neotřesitelné pozici nejočekávanějšího RPG a nevypadá to, že by se na tom mělo cokoliv změnit. Co se ale mění je fakt, že spolu s plnou verzí hry dorazí i nově oznámená stolní verze.

Nejedná se však pouze o přeleštěné vydání stolní hry z roku 1988, jež byla původně vydána R. Talsorianem, a která se dočkala své modernější revize už v roce 1990 coby Cyberpunk 2020. Současný nový projekt nesoucí název Cyberpunk Red má tak spíše než znovuvydání představovat duchovního nástupce, jež přemostí propast mezi Cyberpunkem 2020 a chystaným Cyberpunkem 2077.

Cyberpunk Red Jumpstart Kit, jak je základní verze této hry pojmenována, vám tak nabídne dobrodružství na styl Dungeons & Dragons s tím, že celý zážitek má být více streamlinovaný. Toto stolní RPG dobrodružství má být navíc velice přístupné, a tím pádem vhodné zejména pro nově příchozí hráče, kteří si přejí blíže proniknout do loru a světa chystaného Cyberpunku.

Balení samo o sobě bude obsahovat šest předvytvořených postav, které bude možno dále upravovat a měnit jejich origin story. Vzhledem k dřívějšímu přirovnání k D&D bude součástí balení i sada pravidel pro souboje a další integrální součásti hry. Mike Pondsmith, autor původního Cyberpunku, o novém projektu prohlásil: „Kdyby byl Cyberpunk Star Wars, potom by Cyberpunk Red bylo něco na styl Impérium vrací úder, kdežto 2077 by se spíše blížilo Návratu Jediho.“

Co se data vydání týče, to bylo pouze okomentováno slovy "až to bude, tak to bude." A komentář se tak nese v podobném duchu jako dřívější zprávy o vydání Cyberpunku 2077. Holt podobnost se nezapře.

A abychom nezapomněli v produkci je i čistě karetní adaptace zvaná Afterlife, jež vás přenese do role náboráře žícího v Night City. Vaším úkolem tak bude rekrutovat NPC, kterým budete moci vylepšovat vybavení, a tím dále zajistit jejich vyšší úspěšnost v jednotlivých misích. Svět Cyberpunku se nám tak rozrůstá o další dvě velká dobrodružství, z nichž musí mít radost každý, kdo se na hru těší..

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama