SWJ: Fallen Order je velice podobné Sekiru
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka SWJ: Fallen Order je velice podobné Sekiru

SWJ: Fallen Order je velice podobné Sekiru

David Plecháček

David Plecháček

26. 7. 2019 12:32 4
Reklama

Měsíců bude málo, her bude hodně. Podzim se neúprosně blíží a velké magazíny musí vybrat, kterým hrám se budou kdy věnovat a kterým nabídnou speciální pokrytí. Záříjové číslo Edge se tak s předstihem věnuje novince od studia Respawn, která se pokusí vylepšit pošramocenou pověst posledních Star Wars her. Z rozhovoru samozřejmě vzešlo několik zajímavých informací, které by hráče mohly, a především měly, zajímat.

Poměrně značná část se totiž týká soubojů, na nichž hra ze světa Hvězdných válek v určitém ohledu stojí a padá. Některým lidem přijde soubojový systém takový strnulý, možná částečně i sterilní, v Respawnu se ale chtějí vyrovnat těm nejlepším a několikrát zmiňují tvorbu studia FromSoftware, specificky třeba poslední vydané Sekiro.

Režisér hry Stig Asmussen vyloženě říká, že je sám velkým fanouškem Mijazakiho tvorby a obecně her od FromSoftu: „Dokonce už od King's Field,“ připomíná hru, kdy se zamiloval. „King's Field II je jedna z nejoblíbenějších her vůbec. Ale samozřejmě to není o tom mít nějaké hry rád a udělat vlastní verzi, jako spíše o otázce, co si z nich můžeme vzít a co je na nich tak zábavného?“

Odpověď se možná nachází v pasáži, v níž nehovořil Asmussen, ale Jason De Heras, který má na starosti souboje. Právě on použil jako první přirovnání k Sekiru. „Říkal jsem si, že by bylo vážně super – a taky velice pohodlné – kdybychom udělali hru, v níž můžete dělat přesně to, ale bez staminy. Takže útočíte, děláte kotouly, můžete dělat prakticky cokoliv, aniž by vás to cokoliv stálo,“ říká. Jinými slovy, hráči budou mít ohromnou volnost v tom, jak reagovat, a jedinou „brzdou“ bude nepřátelská umělá inteligence, která vás případně plácne přes prsty nebo vám dá přímo ránu do obličeje. „Rozhodně pro nás bylo pozitivní vědět, že tam venku je hra, která je té naší podobná. Velice podobná,“ řekl de Heras na konto Sekira.

Jestliže se autoři Titanfallu nebo Apexu Legends dokáží vyrovnat králům tuhých akčních RPG, uvidíme 15. listopadu. Právě tehdy Star Wars Jedi: Fallen Order na Xbox One, PlayStation 4 a PC vyjde. Těšíte se?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama