Kdo udržuje zákon a pořádek v Cyberpunku
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Kdo udržuje zákon a pořádek v Cyberpunku

Kdo udržuje zákon a pořádek v Cyberpunku

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

19. 7. 2019 07:56
Reklama

Velké open-world tituly jsou často typické tím, že hráčům dávají velkou míru svobody. Výčet činností, které lze na konkrétním pískovišti dělat, je populárním lákadlem pro všechny virtuální dobrodruhy. Ani Cyberpunk 2077 nebude v tomto ohledu jiný, i v ulicích Night City se mohou hráči dostatečně vyřádit. Často bude docházet k překračování zákona. Jaké z toho plynou důsledky?

I o tom se v rozhovoru pro server WCCFTech rozpovídal Alvin Liu z CD Projekt RED. Jak je známo, ve světě Cyberpunk 2077 mají vše pevně v rukou velké korporace. Vláda je náležitě zkorumpovaná, takže třeba policistům není dobré příliš věřit. Sám Liu je označil za žoldáky. Peníze holt vládnou světu. „Vláda žije z úplatků od korporací. Ty si mohou například prosadit zákaz prodeje medikamentů, o což se vládní jednotky v důsledku postarají,” řekl Liu a dodal, že se skutečně nevyplácí těmto lidem věřit.

Liu také popsal, jak se bude řešit běžné překračování zákona. Okolí bude na neobvyklé chování náležitě reagovat. Systém přirovnal ke třetímu Zaklínači. „Pokud jste usekli hlavu vesničanovi uprostřed pustiny, rozhodně se z ničeho nic neobjeví stráže. Ale pokud jste ve městě a stráže si všimnou vás a utíkajících lidí křičících o pomoc, budou se vás snažit zastavit,” vysvětlil.

Udělejme krátkou odbočku. Jednoho z fanoušků v tomto ohledu zajímalo, zde se terčem agresivního jednání mohou stát všechny NPC postavy ve hře. Vývojáři se na Twitteru k této otázce neváhali vyjádřit. Dle jejich slov nebude možné zaútočit na děti a zadavatele úkolů. 

Zpátky k původnímu rozhovoru. Liu bohužel nepotvrdil, zda mohou být hráči za své nemístné chování zatčeni a odvedeni do vězení. Na tuto otázku odvětil, že o tom nemůže nic prozradit. Zmínil se ale, že se na výše zmíněných mechanismech aktuálně stále pracuje, do vydání se mohou zásadně změnit.

Nezbývá než doufat, že jde vše podle plánu a hra skutečně vyjde 16. dubna. Titul se chystá na PC, Xbox One a PlayStation 4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama