Gearsy ukazují dvě mapy a nový MP režim
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Gearsy ukazují dvě mapy a nový MP režim

Gearsy ukazují dvě mapy a nový MP režim

David Plecháček

David Plecháček

12. 7. 2019 10:29 1
Reklama

Marketingová kampaň studia The Coalition na nové Gearsy se zaměřuje striktně na multiplayer. Tomu odpovídá prezentace na E3, jejíž dominantní částí byl nový režim Escape, ale odpovídají tomu i nová videa, která se objevila na oficiálním YT kanále hry. Za poslední týden jsou hned tři – video popisující mód Escalation a mapy District a Training Grounds.

Ke dvěma výše zmíněným mapám netřeba příliš komentáře. Jedná se spíše o ukázku designu než čehokoliv jiného. Obecně lze říct, že první mapa, District, je poplatná svému názvu a vezme nás do ulic opuštěné části města. To Training Grounds je mnohem otevřenější, ale také barevnější mapou odehrávající se pod House of Sovereigns v dřívějším hlavním městě Ephyře.

Jak asi tušíte, nejzajímavějším videem je to popisující režim Escalation. Údajně se jedná o vůbec nejintezivnější možnost, kterou dokážou Gearsy v tuto chvíli nabídnout. Jeho základem jsou dva týmy po pěti hráčích, kteří se snaží ovládnout tři relativně malé prstence. Za každý obsazený dostává tým bod za vteřinu, dokud jich nenačerpá 250. Pokud ovládne všechny tři najednou, vyhrává dané kolo okamžitě. Po každém kole se na mapě objeví nové zbraně a týmy opět bojují o další dílčí vítězství, přičemž to celkové je součtem několika kol.

Není to tak jednoduché. V Gears 5 se totiž nebudete moct respawnovat stále dokola, nový je totiž režim životů. Každý hráč jich má v úvodu pět. Je na vás, jestli si po smrti život pošetříte, nebo jestli se okamžitě vrátíte do boje s rizikem, že vám životy dojdou a do kola už nezasáhnete. Po každém kole se vám navíc vrátí jen jeden, přičemž pět se vám jich vrátí v polovině celého zápasu. Tím se tlak na vaše rozhodnutí pochopitelně stupňuje.

Autoři připomínají, že nový mechanismus přináší nové strategie, například možnost „lovit“ hráče s nízkým počtem možných respawnů. Variant je ale víc, ale novinka vypadá vážně robustně. A také zábavně. Multiplayer byl v Gearsech vždy velkou devízou a zdá se, že pátý díl se v tomto nijak vymykat nebude.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama