PUBG v Číně oficiálně nevyjde
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PUBG v Číně oficiálně nevyjde

PUBG v Číně oficiálně nevyjde

Radek Raudenský

Radek Raudenský

8. 5. 2019 12:43
Reklama

Jak jsme již před nedávnem psali, čínské zákony týkající se her se zase o něco zpřísnily. A PUBG se s tím očividně nedokáže smířit. Tencent, velký čínský konglomerát, který se spojil s PUBG Corp. pro vydání PUBG v Číně, se vzdal a čínští hráči se s největší pravděpodobností PUBG nedočkají.

Tencent se více než rok snažilo získat potřebná povolení pro to, aby mohlo začít PUBG zpoplatňovat pomocí mikrotransakcí. Bohužel, některé elementy hry jako krev, násilí či nedostatek reprezentace socialistických principů se neshodují s požadavky čínské vlády. A tak, i přes velké množství změn, se PUBG nikdy nepodařilo projít vládní kontrolou.

Firma se tak nyní soustředí na hru Game for Peace, která na rozdíl od PUBG povolení dostala. Game for Peace je taktická střílečka vyvíjená přímo v Číně a v základu hra vzdává hold čínské armádě. Tencent hru popisuje jako klon PUBG a hráčům nabízí transformaci účtů mezi těmito dvěma hrami.

PUBG bude samozřejmě stále dostupné pomocí VPN, oficiálně je ale PUBG v Číně již mrtvé. PUBG Corp. sice vydělalo minulý rok skoro 1 miliardu dolarů, dle odhadů by ale zpoplatnění v Číně mohlo tuto částku skoro zdvojnásobit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama