V Nepálu nakonec ruší zákaz PUBG
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka V Nepálu nakonec ruší zákaz PUBG

V Nepálu nakonec ruší zákaz PUBG

Filip Švácha

Filip Švácha

24. 4. 2019 10:48
Reklama

Před nedávnem jsme se dozvěděli o zákazu battle royale titulu PUBG v Nepálu. Místní vládě se nelíbil negativní vliv na děti a mládež, protože hra způsobuje závislost. K tomuto řešení dospěla agentura pro regulaci Nepal Telecomunications Authority. Nutno podotknout, že především na popud rozlícených rodičů. Situace se ale od té doby změnila.

Několik hráčů se totiž rozhodlo proti zákazu bojovat, a tak na NTA podali stížnost. Chtějí vidět důkaz o tom, že PUBG skutečně způsobuje závislost a je nebezpečné. NTA ovšem žádný nemá, takže se byla nucena stáhnout a nechat situaci být. Jak další fanoušci hry ještě zdůraznili, hraní her po internetu patří do jejich práva svobodně se vyjadřovat. Je sice pravda, že vláda v Nepálu může v jistých chvílích tuto svobodu omezovat, ale v případě PUBG se jí nepodařilo řádně vysvětlit proč, tudíž má smůlu.

I když nepálská vláda nařídila poskytovatelům internetového připojení, aby k 11. dubnu na serverech PUBG zastavili veškerou aktivitu, není jisté, jestli to skutečně udělali. Jak se zdá, celá kauza nakonec dopadla, alespoň tedy pro hráče, dobře. Celý tento zákaz byl dost diskutabilní a nebyl podložen nějakými reálnými údaji, takže je jedině správně, že byl zrušen.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama