Netflix vydal dokument o vývoji For Honor
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Netflix vydal dokument o vývoji For Honor

Netflix vydal dokument o vývoji For Honor

Marek Selinger

Marek Selinger

6. 4. 2019 08:02 1
Reklama

Poslední dny nám dávají hodně důkazů o tom, jak také může probíhat vývoj videoher. Nejdříve jsme tu měli tak trochu smutné čtení o vzniku Anthem, od včerejška si můžeme udělat i názornou představu, jak se vyrábí velká AAA hra přímo v praxi. Na Netflixu je totiž dostupný dokument Playing Hard o vývoji For Honor, našince potěší i skutečnost, že obsahuje české titulky.

Jeho hlavním hrdinou je kreativní ředitel hry Jason VandenBerghe, který dříve pracoval i v EA nebo Activisionu. V posledních letech se však staral o For Honor, který dovedl od úplného prvopočátku až téměř do velkého finále. Na snímek může být také pohlíženo tím způsobem, že vypráví příběh snílka, který si dlouho podobnou bojovku jen představoval, ale až díky právě Ubisoftu Montreal se jeho velké přání splnilo. Krom toho jsme v rámci dokumentu svědky uvolněných začátků vývoje, postupného bobtnání celého autorského týmu či nervozity před prezentacemi na E3. Na druhou stranu se nevyhýbá ani nepříjemným tématům jako je často zmiňovaný crunch, který vede i ke zdravotním problémům, jak film ostatně demonstruje.

My jsme již dokument viděli a líbilo se nám, že spíše vypráví příběhy samotných lidí stojící za hrou, ukazuje jejich nálady během vývoje. Celkově se jednalo o příjemně strávených 90 minut, tudíž pokud ještě nemáte žádné plány na víkend, Playing Hard je určitě zajímavou možností. My vám ji můžeme doporučit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama