Navázat s New Dawn byl spontánní nápad
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Navázat s New Dawn byl spontánní nápad

Navázat s New Dawn byl spontánní nápad

David Plecháček

David Plecháček

4. 3. 2019 11:56 1
Reklama

Pozor na spoilery. Pokud ale herní průmysl sledujete pravidelně a víte, jaké Far Cry před několika dny vyšlo, stejně se jim nešlo ubránit. New Dawn totiž navazuje tam, kde poněkud překvapivě skončil pátý díl. Možná se tak zdá, že měl Ubisoft plány na novou hru o dost dříve, než jsme si mysleli. Anebo také ne. Pokud vás totiž taková myšlenka napadla, Jean-Sebastien Decant ji vyvrací.

Kreativní režisér hry totiž v nedávném rozhovoru přiznal pravý opak. Vytvořit postapokalyptické Far Cry vycházející z událostí hry z hlavní číslované série nebylo od začátku v dlouhodobých plánech Ubisoftu, ale naopak rozhodnutí přišlo poměrně spontánně. Od teď konkrétně, varovali jsme vás. Víte, jak Far Cry končí? Zřejmě ano, totální jadernou apokalypsou, která de facto vytvořila herní svět, na němž se New Dawn odehrává. „New Dawn nás napadlo až tehdy, když jsme uvažovali o konci Far Cry 5, a myšlenkou nukleárního překvapení jsme se nechali poměrně rychle nadchnout,“ říká.

Na druhou stranu, Decant říká, že apokalypsu chtělo Far Cry navštívit už několik let. „Měli jsme několik možností. Jednou z nich byl i post-apokalyptický svět, který jsme chtěli vytvořit dlouhé roky. Na straně druhé jsme se mohli vrátit k některým postavám a podívat se, jak se jim daří po letech. A také, jak se daří celé nové generaci, která v tomto novém světě vyrostla,“ popisuje s odstupem záměry studia.

New Dawn více méně všechny tyto možnosti kombinuje s novou postavou, která je čistým neposkvrněným papírem, do nějž mohou hráči promítat cokoli, co sami chtějí. I to je jeden ze stavebních kamenů hry, která vyšla 15. února. Ačkoliv je hlavní postava taková, jakou ji hráči sami chtějí, Decant se soustředil naopak na osobnosti, které ji na cestě doprovází. „Vy si vytvoříte postavu dle libosti a emoce a příběh tak musí obstarat všechny postavy okolo,“ komentuje vlastní vizi New Dawn. Jestli se to povedlo, to už nechme na vás. S několika novinkami je ale New Dawn poměrně zdařilým spin-offem jinak stagnující série. Na druhou stranu nemůžete očekávat ani Primal, ani Blood Dragon.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama