Anthemu se v Anglii zatím tolik nedaří
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Anthemu se v Anglii zatím tolik nedaří

Anthemu se v Anglii zatím tolik nedaří

Filip Švácha

Filip Švácha

25. 2. 2019 15:35 33
Reklama

Dnes jsou to přesně tři dny od toho, kdy vyšlo dlouho očekávané akční RPG Anthem od studia Bioware. Podle všeho to zatím vypadá, že hra u kritiků není nijak zvlášť oblíbená. Vždyť její Metascore je pouze 60% a to rozhodně není ten výsledek, který si od projektu EA slibovalo. Jak se ale titulu daří v prodejích?

Co se týče fyzických kopií, Anthem v Anglii obsadilo první místo, ovšem pokud prodeje srovnáme s posledním dílem Mass Efectu s podtitulem Andromeda zjistíme, že jich je o polovinu méně. Samozřejmě je pochopitelné, že se do tohoto výčtu nepočítají digitální prodeje od uživatelů na Xboxu, PlayStationu a služby Origin. I přes to nám ale tato čísla nenaznačují nic pozitivního a to především proto, že Andromeda je zatím v prvním týdnu od vydání ještě o polovinu horší než Mass Efect 3. I v tomto případě se ale bavíme o fyzických kopiích.

Nabízí se také porovnání s Destiny, tedy s titulem, ke kterému je Anthem od začátku připodobňován. EA se zatím podařilo prodat pouze čtvrtinu toho, co tenkrát Activisionu s Destiny 2 a jestli si dobře vzpomínáte, ani Activision nebyl s výsledky zcela spokojen. Pokud se díváme na tento rok, tak Anthem v prodejích za první víkend předehnal i Resident Evil 2, nebo Kingdom Hearts 3.

To vše bohužel není nic překvapivého, protože Anthemu se zkrátka start nevydařil. Určitě tomu nepomohlo ani vcelku nepovedené demo, které provázelo vypadávání serverů a množství dalších chyb. Jak už to je poslední dobou zvykem, titul dostal při vydání patch, který by měl většinu z nich odstranit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama