Titanfall 2 zažívá díky Apexu renesanci
i Zdroj: Respawn Entertainment / Electronic Arts
Novinka Titanfall 2 zažívá díky Apexu renesanci

Titanfall 2 zažívá díky Apexu renesanci

David Plecháček

David Plecháček

13. 2. 2019 12:29 9
Reklama

O úspěchu Apex Legends píšeme pravidelně, to, že je novinka vážně povedená, jste od nás též slyšeli. V minulém podcastu ale zazněla teorie, že by Apex mohl mít vliv i na Titanfall. Ostatně oba tituly patří do jedné rodiny, stejného světa a obě sdílí skvělou hratelnost. A i když nevíme, jestli Apex ovlivní budoucí hry, už teď ovlivňuje ty stávající.

Titanfall 2 nebyl vyloženě prodejním zklamáním, ale umístění mezi Battlefield 1 a tehdejší Call of Duty nebylo příliš šťastné a sám šéf studia si na to opakovaně stěžoval. Ke komu se ale hra dostala, nemohl si ji vynachválit, jak pro povedený singleplayer, tak pro absolutně plynulou hratelnost v multiplayeru. Poměrně rychle se ale o hře přestalo mluvit a hráči ji začali opouštět.

Jak asi z úvodu chápete, situace se začala otáčet. Titanfall 2 zažívá renesanci, a i když nevíme, jestli se Apex podepisuje i na prodejích, tak se minimálně do hry začínají vracet hráči. Nebo přichází noví. Spousta z nich najednou pochopila, že Apex není výstřelem ze tmy, ale že za ním je nějaké pozadí a nějaký přirozený vývoj – a najednou někteří chtějí poznat duchovního otce hratelnosti, nebo si ji někteří chtějí připomenout.

Informace se projevila poměrně kuriózním způsobem, Titanfall 2 je totiž jednou z mála her, která přímo v menu ukazuje, kolik hráčů je v daný moment online. Od vydání Apexu Legends 4. února toto číslo jenom roste. Jistě, hra se nemůže rovnat s těmi nejpopulárnějšími tituly, například na Xboxu One je dle True Achievements okolo pětatřicátého místa, ale pokud bychom jej porovnávali s umístěním před Apexem, viděli bychom značnou změnu a výrazný vývoj k lepšímu.

Stejná situace se děje i na ostatních platformách, ačkoliv minimálně v případě PlayStationu 4 není tak transparentní. Snadno ale můžeme konstatovat, že Apex má vliv i tam, stejně jako na PC. A i když možná hráči zjistí, že Apexu chybí wall-run a/nebo že hratelnost výrazně ovlivňují titáni, rozhodně vám doporučujeme taktéž zjistit, odkud se Apex vzal. Protože Titanfall 2 je i po dvou letech parádní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama