Obchody v Německu se zbavují Falloutu 76
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Obchody v Německu se zbavují Falloutu 76

Obchody v Německu se zbavují Falloutu 76

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

3. 2. 2019 11:19 8
Reklama

Málokterá velká hra vzbudila v minulém roce tolik kontroverze jako Fallout 76. Jen vyjmenovat veškeré průšvihy Bethesdy coby vývojáře i vydavatele by vystačilo na samostatnou novinku. Tématem této bude ale něco trochu jiného. Bude se týkat prodejů hry, kolem kterých se také točí několik velkých otazníků.

Po záplavě negativních recenzí po vydání Fallout 76 by asi nikdo zběhlý ve videoherním světě nečekal, že by se hře mohlo bůhvíjak finančně dařit. Silná značka nezachrání vše a Fallout 76 ze řady svých předchůdců výrazně vybočuje. O to více zarazilo světová média prohlášení Bethesdy z konce minulého listopadu, že Fallout 76 hrají miliony lidí, což mnozí považovali za lživou informaci.

Saturn in germany is so desperately trying get rid of Fallout 76, they bundled it with the Falliut 76 One X bundle from r/xboxone

Ať je to jak chce, hra se velice brzy po svém vydání dostala do výrazných slev, ale ani to zřejmě nestačilo k tomu, aby se některým prodejcům dařilo hru prodat. Například situace v sousedním Německu došla tak daleko, že tamní obchody přibalují hru zdarma k použitým ovladačům pro PlayStation 4, ti odvážnější ji dokonce dávají jako bonus ke konzoli Xbox One X, jejíž balení už jednu kopii Fallout 76 obsahuje.

Bethesa se může situaci snažit zachránit všemožnými prohlášeními, ale události uplynulých měsíců vysoké prodeje Fallout 76 rozhodně nenaznačují. Přesto, že konkrétní čísla neznáme a pravděpodobně se je nikdy nedozvíme, nelze předpokládat, že by se Fallout 76 vyexportovalo tak velké množství, že by i přes milionové prodeje zůstávaly na skladech tolik přebytečných kopií této hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama