Nerozlučné sestry z Far Cry vám zatopí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nerozlučné sestry z Far Cry vám zatopí

Nerozlučné sestry z Far Cry vám zatopí

David Plecháček

David Plecháček

22. 1. 2019 15:29 1
Reklama

Vize vývojářů je často taková, že to s naším světem nevypadá zrovna růžově. Svět, který postihl apokalypsu vystřídá další rychleji, než byste napočítali celkový počet dílů Far Cry. I Ubisoft sám přispěje svou troškou do mlýna, když ani ne rok po pátém číslovaném díle vyjde jeho střelené pokračování. Má ale dle vývojářů zajímavý twist.

Zatímco většinou hry ze světa Far Cry budovali vztah my versus Vaas / Pagan Min / Joseph Seed, tentokrát už spory nebudeme řešit jen mezi čtyřma očima. Kreativní režisér titulu s podtitulem New Dawn, Jean-Sébastien Decant, o obměně hovoří v novém čísle Oficiálního PlayStation Magazínu. „Budete hlavní antagonistky milovat i nenávidět zároveň,“ říká.

Tradičně mužské nepřátele totiž vystřídají ženy, a to rovnou dvě. I když to vypadá, že se Hope County v Montaně z událostí v pětce možná zotaví (světe, div se), snahu o znovuvytvoření civilizovaného prostředí hatí dvě sestry, vůdkyně gangu Highwaymen, Lou a Mickey. „Je extrémně zajímavé a pokaždé zkoušet a zjistit nové postavy, a už několikrát jsme si pohrávali s myšlenkou postavit proti hráčům ženu. Navíc, už několikrát jsem si říkal, že by nebylo na škodu změnit momentum hry.“

Decant hovoří o situacích, kdy si hlavní hrdina se svým záporným protějškem hledí do očí a společně mezi sebou promlouvají. „Měli jsme hodně těchto dvoustranných setkání, tak proč bychom nemohli dovolit, aby hráčům přímo do očí koukali postavy dvě. A že jsou sourozenci? Mají svůj vlastní svět, do kterého se jim připletete. Tak vlastně celá zápletka začíná. Budete je obě milovat i nenávidět zároveň!“ říká jeden z nejvýše postavených členů výkonného týmu.

Otázkou je, jestli takových hráčů bude dost. Far Cry New Dawn je totiž jednak ve stínu nevýrazné pětky, která nijak nezazářila a navíc se podle některých od New Dawn dostatečně neliší, a navíc svým pojetím je až nebezpečně blízké blížícímu se Rage 2 od Bethesdy. New Dawn má jedinou výhodu – může jen překvapit. Hra vychází už 15. února, tedy v den, kdy se na trh dostane i Metro Exodus a Crackdown 3. Uvidíme, která hra z nich bude nejlepší. New Dawn si můžete pořídit na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama