Jak běží Ace Combat 7 na různých konzolích
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Jak běží Ace Combat 7 na různých konzolích

Jak běží Ace Combat 7 na různých konzolích

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

20. 1. 2019 16:14 5
Reklama

Ace Combat 7: Skies Unknown je už od pátku k dispozici na všech třech platformách a ukazuje se, že ne všude běží úplně dobře. Zatímco na PC bude výkon samozřejmě velmi záležet na výbavě vašeho herního stroje, problémy s optimalizací se tentokrát zdaleka nevyhnuly ani konzolím. Hra totiž překvapivě na té nejsilnější z nich neběží ze všech nejlépe.

Digital Foundry podrobili Ace Combat 7 podrobnému testu, ze kterého vylezla celkem zajímavá čísla. Předně, hra běží na různých konzolích cekem ve třech rozlišeních – na Xbox One S v 720p, na PlayStation 4 v 972p a obě posílené verze konzolí vykreslují hru v 1080p. To nejsou zrovna vysoké hodnoty. V čem jsou naopak všechny verze stejné, je zacílení na 60 snímků za vteřinu.

V tomto bodě se ale výkon konzolí dramaticky rozchází. Nejvíce to odnesl Xbox One S, na kterém cílený framerate pravidelně klesá až na polovinu, což už je opravdu výrazně znát. Základní verze PlayStation 4 na tom není o moc lépe, přesto se jí daří držet hru nad 40 snímky za vteřinu. PlayStation 4 Pro a Xbox One X si obě vedly v testu velmi dobře, přesto hra překvapivě nejlépe běží na konzoli od Sony.

Odchylky ve výkonu nejsou nijak výrazné. Xbox One X občasně zakolísá k hranici 50 fps, zatímco PlayStation 4 Pro se až na výjimky drží šedesátky. To ale neznamená, že vám Ace Combat na PlayStation 4 Pro poběží vždy bez problémů. Digital Foundry totiž zjistili, že hra má problémy překročit hranici 50 fps v případě, že při vypínání konzole zvolíte režim spánku. Pro nejlepší výsledek je tedy vhodné vypnout konzoli úplně.

Ace Combat 7: Skies Unknown zakoupíte i na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama