Activision a Bungie se rozcházejí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Activision a Bungie se rozcházejí

Activision a Bungie se rozcházejí

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

11. 1. 2019 07:57 3
Reklama

Studio Bungie v roce 2007 rozvázalo spolupráci s Microsoftem. Nezávislost přijali zaměstnanci s velkou radostí. Vizí do budoucna bylo vytvořit vlastní velkou IP, která by se vyrovnala sérii Halo, na níž do té doby pracovali. Formování nové značky zafinancoval Activision, s nímž studio uzavřelo partnerství. Vztahy s novým partnerem nicméně nebyly zrovna růžové, během vývoje Destiny pravidelně docházelo ke sporům. A jak se zdá, pohár trpělivosti přetekl.

Vedení studia během meetingu se zaměstnanci s velkou slávou oznámilo, že spolupráce s vydavatelem byla ukončena. Zaměstnanci přijali novou informaci s nadšením, dokonce neváhali otevřít šampaňské, aby nově nabytou svobodu náležitě oslavili, což pro server Kotaku potvrdil člověk, který byl na schůzce přítomen.

Studio se k situaci vyjádřilo také v příspěvku na svém blogu, v němž Activisionu poděkovalo za osm let spolupráce na značce Destiny. „Jsme nadšeni, když můžeme oznámit, že Activision předá práva na vydávání Destiny studiu Bungie. S naší pozoruhodnou komunitou jsme připraveni vydávat hru sami, zatímco se Activision bude soustředit na vlastní projekty,” stojí v příspěvku.

Příčinou sporů byl mimo jiné pevně daný plán, který zavazoval studio připravit k vydání nový díl nebo alespoň rozšíření každý rok na podzim. Podle něj už se nyní řídit nemusí. Na aktuálních plánech se ale nic nemění, slíbený obsah hodlá studio doručit. Navíc se chystají překvapit fanoušky novým „vzrušujícím” oznámením.

V červnu jsme informovali o skutečnosti, že Bungie uzavřelo partnerství s čínskou technologickou společností NetEase. Ta do studia investovala 100 milionů dolarů. Spolupráce s NetEase by měla studiu pomoct zaujmout větší hráčskou základnu. Spekuluje se, že by peníze mohly posloužit k tvorbě zcela nové IP.

Uvidíme, jak se studiu bude bez velkého vydavatele dařit. Destiny 2 můžete zakoupit na Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama