The Outer Worlds je menší než New Vegas
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka The Outer Worlds je menší než New Vegas

The Outer Worlds je menší než New Vegas

David Plecháček

David Plecháček

17. 12. 2018 14:57 9
Reklama

Řekněme si to na rovinu. The Outer Worlds bylo asi tím nejlepším a nejzajímavějším, co se objevilo začátkem měsíce na The Game Awards. Těžko by někdo predikoval, že Obsidian s původními autory Falloutu Timem Cainem a Leonardem Boyarskym ukradnou celou show. Na druhou stranu už teď brzděte, ať se celý hype train nerozjede příliš rychle. Ačkoliv Obsidian udělal Fallout New Vegas, The Outer Worlds není ani Fallout a není ani tak velký.

Ačkoliv Obsidian již patří Microsoftu, Microsoft novinku nevydává a ani na ní neposkytuje žádný kapitál. The Outer Worlds je totiž hra, jejímž vydavatelem je label Private Division. Pokud jste o něm neslyšeli, jedná se o dceřinou společnost společnosti Take-Two (pod níž spadá například Rockstar nebo 2K), jejíž náplní je vydávat tzv. AA hry. Čili projekty, které nejsou nezávislé, ale zároveň nejsou vysokorozpočtové a AAA produkci se rovnat nemohou.

Jinými slovy, nemohou se rovnat třeba Zaklínači, třeba ani Borderlands, když hovoříme o sci-fi zasazení, ale nemohou se rozsahem rovnat ani Falloutu New Vegas. Hráče v The Outer Worlds čekají „jen“ dvě planety, které ale nejsou open-worldy. Každá planeta nabízí několik oblastí k průzkumu, v nichž sice bude co dělat, ale ani podle Obsidianu se New Vegas nemohou rovnat. „Zatímco se nemůžeme bavit o tom, kolik oblastí hra nabídne, možná by bylo lepší uvažovat nad novinkou jako nad Star Wars: Knights of the Old Republic II, v němž se nacházelo v každé oblasti více míst k průzkumu,“ říkají autoři.

Tím neříkáme, že je všechno špatně a všechno úplně jinak. Cain s Boyarskym nabízejí určitou záruku (spolu s Obsidianem v zádech), že se můžeme těšit na pořádné RPG, jehož dokončení ale nebude na rozdíl od jiných her vyžadovat měsíční dovolenou. Takže například, ideální přímo pro mě. V každém případě je mylné domnívat se, že The Outer Worlds vypálí Bethesdě s Falloutem rybník, neboť když nic, novinka vycházivší v roce 2019 bude zkrátka jiná. Níže se můžete podívat na záběry ze hry magazínu GameInformer.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama