Alexios, či Kassandra aneb jak volí hráči ACO
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Alexios, či Kassandra aneb jak volí hráči ACO

Alexios, či Kassandra aneb jak volí hráči ACO

David Plecháček

David Plecháček

17. 12. 2018 11:27 17
Reklama

Alexios, nebo Kassandra? Série Assassin's Creed letos vůbec poprvé naskytla možnost, za jakou postavu chtějí hráči raději hrát, zda za muže, či ženu. Jistě, už Syndicate nabídl obě postavy, nikdy ale nezáleželo na jediné volbě, čí role se po zbytek hry zhostíme. Režisér Assassin's Creed Odyssey Scott Phillips v rozhovoru pro poslední číslo GameInformeru odhalil, jak volí většina hráčů.

Předně si dovolíme skromný tip hned na úvod, my říkáme, že na tom bude lépe Kassandra. Ostatně to je tip i Phillipse, s tím, že zatímco on před vydáním čekal těsný souboj, my bychom se k ženské protagonistce přikláněli v drtivější většině případů. Jenže lítá řež se ukázala už během testování. „V rámci testů byla volba více méně vyrovnaná,“ řekl režisér hry.

Jenže ostrý provoz ukázal jiný trend; právě teď je volba poměrně jasná. Dvě třetiny pro Alexiose, pouhá třetina volí Kassandru. „Je to zajímavé,“ uznal i sám Scott Phillips. „Čekal bych, že přeci jen o fous zvítězí Kassandra,“ potvrdil svou volbu. Zároveň ale dodal, že i toto dokládá, jak správnou cestou se série vydala: „Myšlenka volby jakožto klíčového mechanismu hry se ukázala být dobrým krokem ve chvíli, kdy i my jsme sami překvapení některými volbami, které hráči dělají.“

Jinými slovy, nepředvídatelnost nového Assassina dokazuje, že volby nejsou jen berličkou a iluzí, ale reálně mají smysl a ani vývojáři netuší, kudy se hráči vydají. A kudy se případně vydáte ani vy – Odyssey mohlo po Red Deadu a dalších hrách malinko zapadnout, ale reálně stojí za předvánoční investici. Alespoň utečete ze zimního marastu do teplejších krajin. Novinku si můžete pořídit na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama