Starbreeze se potýká s finančními problémy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Starbreeze se potýká s finančními problémy

Starbreeze se potýká s finančními problémy

Martin Nahodil

Martin Nahodil

4. 12. 2018 10:23 1
Reklama

S vydáním Overkill’s The Walking Dead si mělo studio Starbreeze polepšit, ale výsledné prodeje ani zdaleka nedosahovaly takových čísel, které odhadovali. Z posledních událostí to vypadá, že Starbreeze je na tom ještě hůř, než se mohlo zdát. Budou se tedy muset uskromnit a CEO Bo Andersson rovnou odstoupil ze své pozice. Nebude ani součástí představenstva. Stejně tak odchází i člen správní rady Kristofer Arwin. Tyto kroky prý znamenají to, že Starbreeze už nemá šanci dosáhnout finančních cílů pro poslední čtvrtletí letošního roku až do roku 2020.

Overkill’s The Waking Dead vyšel v listopadu letošního roku a nezaznamenal moc úspěchu mezi recenzenty, ani mezi hráči. Nedávno byla hra ve slevě, aby se jí alespoň podařilo prodat více kopií, ale ani tento krok nevyšel podle představ studia.

V tiskové zprávě je uvedeno, že zaměstnanci by i na dále měli pracovat tak, jako doposud. Velkým rozdílem ale bude, že už nemají k dispozici tolik možností. I když budoucnost studia není zrovna nejzářivější, stále je tady možnost, že se najde nějaký investor, který jim z těžké situace pomůže. Stále mají také několik rozpracovaných projektů, mezi které patří konzolové verze Walking Dead, které by měly vyjít v únoru. O jejich vydání ale zatím řeč nebyla.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama